Timpul pentru redresarea noastra: Miscarea sindicala europeana incepe campania de crestere a salariilor din UE

Europa corporatistă și-a revenit din criză, dar în timp ce topul 1% a cucerit aproape toate câștigurile economice, lucrătorii nu au mai văzut o creștere a salariilor în anii.

Pentru a transforma fluxul, mișcarea sindicală europeană a lansat campania "E timpul pentru redresarea noastră - Europa are nevoie de o creștere a salariilor".

În loc să coste locurile de muncă, creșterea salariilor în Europa ar spori încrederea și cererea economică, creând în același timp mai multe locuri de muncă. Creșterea salariilor pentru lucrătorii europeni este o chestiune de justiție socială. Astăzi, inegalitatea în ceea ce privește averea și salariile este în creștere, iar drepturile lucrătorilor, cum ar fi negocierile colective - cel mai bun mod de a obține o majorare a salariilor - trebuie încurajate și promovate de toți - să nu fie atacate ca în ultimii ani.

Comentând lansarea campaniei, Harald Wiedenhofer, secretarul general al EFFAT, a declarat: "O campanie UE de majorare a salariilor este ceea ce au nevoie lucrătorii europeni chiar acum. A venit timpul să depășim consecințele brutale ale politicii de austeritate. Factorii de decizie și angajatorii trebuie să-și dea seama că o creștere a salariilor ar stimula cererea internă, va stimula creșterea economică și va stimula investițiile ".

EFFAT și federațiile sindicale vor colabora îndeaproape cu CES și își vor uni forțele pentru a se asigura că lucrătorii obțin ceea ce merită. Este timpul pentru o creștere a salariilor, este timpul pentru recuperarea noastră.

Sursa http://www.effat.org

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top