SUTE DE TINERI, ÎNTORȘI ÎN ȚARĂ CA SĂ CULTIVE ROȘII PENTRU SUBVENȚII!

ATRAȘI DIN STRĂINĂTATE CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! Sute de tineri au renunțat la un loc de muncă în străinătate și s-au întors în România ca să se ocupe de cultivarea tomatelor, atrași fiind de subvenția de 3.000 de euro/1.000 mp cultivați în spații protejate, spune ministrul agriculturii, Petre Daea. Îi cunosc pe o parte dintre ei, am fost în casele lor, m-am uitat în ochii lor și am văzut mâna brăzdată de muncă, a spus șeful de la Agricultură.
Programul de tomate este un succes în țară cu toate interpretările date de situații diferite, unele dintre ele obiective, găsite la fața locului altele interpretate în dorința de a prezenta mai colorat o situație când la lumina zilei se vede într-un singur fel. Programul de tomate a avut un succes suplimentar față de anul trecut (anul 2017 n.r.). Dacă anul trecut (în 2017 n.r.), au fost în jur de 10.000, anul acesta (în 2018 n.r.) s-au depășit 16.000 de producători. Ați putut vedea și în luna decembrie tomate în România. E adevărat, acum foarte rar, decât în spațiile acestea încălzite, unde serele pot să-și continue activitatea mai târziu și să pornească vegetația mai devreme, înțelegând începutul anului acesta.

Dar ce este de remarcat, este faptul că din 16.000 de producători care au primit banii la timp și, vă rog, să-i întrebați dacă vreunul dntre ei nu a primit banii. Noi avem o evidență foarte clară, cu numele și numerele de telefon ale proprietarilor și-i sunăm în momentul în care pleacă banii de la București, să vedem cât timp durează până ajung banii la ei și să ne și convingem că lucrurile merg în direcția bună.

Din peste 16.000, 64% din aceștia sunt tineri, oameni sub 40 de ani, iar 757 sunt tineri care au renunțat la pribegie. Adică, sunt tineri care au fost în altă parte și au venit acasă, ocupându-se. Îi cunosc pe o parte dintre ei, am fost în casele lor, m-am uitat în ochii lor și am văzut mâna brăzdată de muncă. Dar i-am putut cântări din priviri că sunt mulțumiți și dacă suntem aproape de ei și înțelegând bine rostul putem să facem ce trebuie în țară, mai ales în zonele acestea rurale, de unde toți așteptăm hrana care ne este necesară în fiecare zi, a declarat Petre Daea, în cadrul primei conferințe de presă, susținută anul acesta la sediul ministerului, în data de 3 ianuarie 2019.

Sursa  https://www.agroinfo.ro/vegetal/sute-de-tineri-intorsi-in-tara-ca-sa-cultive-rosii-pentru-subventii

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top