RITM ALERT pentru REABILITAREA INFRASTRUCTURII de IRIGAȚII!

COMUNICAT! Ministerul Agriculturii anunță, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, că a imprimat un ritm alert în derularea refacererii infrastructurii de irigații.
Ministrul Petre Daea a fost miercuri, 20 februarie, să vadă stadiul lucrărilor de reabilitare la SRPA BUCȘA, din cadrul amenajării hidroameliorative Terasa Ialomița - Călmățui, județul Ialomița. Aceasta are o suprafață amenajată de 78.796 ha, din care, se supune reabilitării o suprafață de 23.626 ha, situată între comunele Gura Ialomiței, M. Kogălniceanu, Ograda, Bucu, Valea Ciorii și orașul Ţăndărei. În zonă sunt constituite 4 OUAI-uri care administrează 18.244 ha, cel din comuna Ograda (8214 ha) accesând măsura 125 din PNDR. Amenajarea a fost pusă în funcțiune în anul 1979, sursa de apă pentru această amenajare fiind fluviul Dunărea prin stația SPA I.M. Gheorghiu, SRP Spiru Haret, SRP Lacu Rezi prin Canal D3 și  D5.

 

SRPA VI Bucșa are un debit instalat de 19,6 mc/s, o înălțime de pompare de 18 m și este dotată cu 8 agregate, din care 4 nu sunt funcționale și sunt supuse reabilitării. În cadrul lucrărilor de reabilitare ale stației se vor executa următoarele lucrări: înlocuirea a 4 agregate pompare; înlocuirea instalației de forță și de comandă; înlocuirea instalației de alimentare; reabilitarea sistemului de iluminat; înlocuirea a 4 conducte de refulare; înlocuirea instalațiilor hidromecanice; reabilitarea clădirii stației; instalarea unui sistem de monitorizare a nivelui apei în bazinul de aspirație pentru pornirea automată a pompelor.

Lucrările prevăzute pentru reabilitarea canalelor CD1, CD2, CD2A, CD4B, CD4C şi CD7  vizează: refacerea secțiunii de scurgere, refacerea impermeabilizării canalului cu beton și refacerea construcțiilor de pe canale (stăvilare, sifoane, podețe).
Valoarea investiției este de 53.712.690 lei, iar timpul de execuție este de 31 luni efectiv lucrate, indiferent de starea vremii. Indicatorii tehnico – economici au fost aprobați prin Ordinul MADR nr.41/19.02.2018.

După ce a văzut întreaga suprafață din cadrul obiectivului de investiții, ministrul agriculturii, Petre Daea, a apreciat ritmul de lucru alert și faptul că lucrările de reabilitare sunt în grafic, ba mai mult decât atât, constructorul a afirmat că reabilitarea ar putea fi terminată înainte de termenul prevăzut inițial.

Sursa https://www.agroinfo.ro/economic/ritm-alert-pentru-reabilitarea-infrastructurii-de-irigatii

 

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top