Maricel Floricel Dima a fost numit secretar de stat la Ministerul Agriculturii, în locul Teodorei Gheniu

Maricel Floricel Dima este cel mai nou secretar de stat din echipa lui Petre Daea, în urma unor schimbări în conducerea Ministerului Agriculturii. Potrivit unor decizii publicate în Monitorul Oficial, șeful de la agricultură a înlocuit-o pe Teodora Gabriela Gheniu din funcția de secretar de stat cu Maricel Floricel Dima, cel mare ocupa până în prezent funcția de subsecretar de stat.

În Monitorul Oficial apar 3 decizii ale ministrului Petre Daea: două de eliberare din funcție și una de numire. Sunt eliberați din funcțiile pe care le-au deținut până acum doi membri din conducerea MADR: Teodora Gabriela Gheniu și Maricel Floricel Dima. Cel din urmă ”urcă o treapă” în Ministerul Agriculturii fiind promovat de la funcția de subsecretar de stat la cea de secretar de stat.

Despre Teodora Gheniu nu există vreo altă decizie în afară de cea de eliberare din funcție, fiind posibil ca aceasta să revină la AFIR, acolo unde a activat până la începutul lunii februarie, când a devenit secretar de stat. Gheniu a avut o prezență discretă la MADR, absența ei fiind semnalată în ultima perioadă la evenimentele publice ale instituției, inclusiv la conferința de presă pe care ministrul agriculturii, Petre Daea, a susținut-o pe 16 iulie.

Experiență teoretică și practică

Originar din Galați, Maricel Floricel Dima a ocupat în trecut funcția de director al Direcției Agricole Județene Galați (decembrie 2016 – februarie 2017), după ce anterior a fost director executiv al Camerei Agricola a Județului Galați (februarie 2010 – decembrie 2016). Dima este inginer agronom, cu diplomă obținută la USAMV Iași, și este doctor în științe agricole, cu studii doctorale efectuate în perioada 2005-2008, tot la Iași.

Alături de familia sa, Maricel Floricel Dima deține și o fermă vegetală în județul Galați, exploatația având o suprafață de circa 80 de hectare, potrivit declarațiilor din trecut ale oficialului MADR.

Cinci secretari de stat la Ministerul Agriculturii

În prezent, în echipa de conducere a Ministerului Agriculturii se află alături de ministrul Petre Daea cinci secretari de stat: Daniel Botănoiu, Daniel – Eugeniu Crunțeanu, Claudiu Sorin Roșu Mareș, Alexandru Valentin Țachianu și Maricel Floricel Dima. Ministerul este condus și de secretarul general Constantin Ilie Aprodu și de secretarii generali adjuncți George Sava și Lucian Dumitru.

 

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top