UN OIER CERE DISPERAT AJUTOR: AZI-NOAPTE MI-AU ARS 7500 DE BALOȚI DE FÂN ȘI LUCERNĂ! TOATĂ HRANA ANIMALELOR!

NU ȘTIU ÎNCOTRO SĂ O APUC ÎN PRAG DE IARNĂ. Ne-a spus crescătorul, în această dimineață, cu lacrimi în glas. Flăcări uriașe au mistuit azi-noapte 7.500 de baloți de fân și lucernă depozitați lângă saivanul familiei Vulcu din Luduș, județul Mureș. Cinci minute dacă întârziam, mi-ar fi ars vacile de vii. Erau închise în grajdul de lângă saivan, spune necăjit crescătorul Vasile Vulcu.

AGROINFO a primit, luni dimineața, apelul disperat al crescătorului de animale Vasile Vulcu. Crescătorul are o fermă de 450 de oi și 11 vaci. Grajdul și saivanul sunt construite lângă casă. Nenorocirea a lovit duminică seara când familia fermierului nu era acasă.

Noi eram plecați la socrii în vizită și când am iești de la socrii din casă, am văzut vâlvătaia în sus. Vă dați seama cum ardea! Cred că s-au văzut de la Cluj flăcările așa de mari erau. Cinci minute dacă mai întârziam la socrii, îmi ardeau vacile de vii pentru că erau închise în grajd, chiar lângă saivan. Grajdul și saivanul le am lângă casă. Mi-au ars 7.500 de baloți de fân și lucernă din ăia pătrați și o sută din ăia rotunzi. Nu știm încotro să o apucăm în prag de iarnă. Nu mai avem hrană la animale. Vă rugăm să ne ajutați, să spuneți necazul nostru, să ne întindă cineva o mână de ajutor, ne-a spus, printre lacrimi, crescătorul de animale.

ludus-coperta_b

Fermierul bănuiește că focul ar fi fost pus la saivan de o mână criminală. foc-ludus_b

Pur și simplu nu știu de unde a pornit incedniul, numai că a pus cineva foc la saivan. Altă explicație nu am. Pompierii sunt și acum aici, ne-a spus crescătorul.

Imaginile ne-au fost trimise de către fermier. Sunt fotografii făcute azi-noapte și azi-dimineață. Cum vedeți în imagini, după ce a mistuit baloții de fân și lucernă, focul s-a întins spre grajd.

ludus-doi_bludus-4_bludus-3_bAPEL LA AJUTOR! Ferma familiei Vulcu este în localitatea Luduș, județul Mureș. AGROINFO face apel la toți cei care pot să-i întindă o mână de ajutor crescătorului din Luduș. Telefonul pe care-l puteți apela este: 0740.164118

 

Sursa

https://www.agroinfo.ro/economic/un-oier-cere-disperat-ajutor-azi-noapte-mi-au-ars-7500-de-baloti-de-fan-si-lucerna-toata-hrana-animalelor

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top