LISTA PENTRU GUVERN: ADRIAN OROS la AGRICULTURĂ!

DIN TREI PROPUNERI A RĂMAS UNA. Cea mai recentă variantă a listei pentru noul Guvern, alcătuită de liderul PNL, Ludovic Orban, îl propune pentru portofoliul Agriculturii pe deputatul liberal Adrian Oros, membru în Comisia pentru agricultură din Camera Deputaților.

Liderii liberali s-au reunit joi, 24 octombrie 2019, în ședința Biroului Politic Național (BPN), de la ora 13:00, pentru a valida lista miniștrilor Guvernului Orban.

Lista nu este încă definitivă însă și pe lista inițială și pe cea transmisă pe surse acum, la Ministerul Agriculturii este propus deputatul liberal Adrian Oros. Pentru Agricultură au mai fost două propuneri, deputatul Nicolae Giugea și Emil-Florian Dumitru, fermier și fost președinte al Federației PRO AGRO.

Se pare că liderul liberalilor a renunțat la aceștia doi, preferat fiind Adrian Oros.

Nechita-Adrian Oros, în vârstă de 54 de ani, din 2016 deputat PNL de Cluj, profesor universitar, doctor în științe medicale - domeniul medicină veterinară, vicepreședinte al Colegiului Medicilor Veterinari din România, în 2012 a fost prorector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj.

Astăzi ar urma ca lista pentru Guvern să fie definitivată, dar ar putea apărea modificări de ultim moment.

Potrivit calendarului propus de liderul PNL, pe 29 octombrie este programată audierea miniștrilor în comisiile de specialitate ale Parlamentului, iar pe 30 octombrie votul de încredere într-o ședință de Plen comun.

Luni, 28 octombrie, convocarea ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului. Marți, 29 octombrie, programarea audierilor miniștrilor desemnați în ședințele comune ale  comisiilor permanente ale celor două Camere, al căror obiect de activitate corespunde sferei de activitate a viitorului ministru. Miercuri, 30 octombrie, începând cu ora 10:00, convocarea ședinței comune de plen a Camerelor Parlamentului în vederea acordării votului de încredere Guvernului, prevede calendarul propus de Orban, citat de Mediafax.

Sursa

https://www.agroinfo.ro/economic/lista-pentru-guvern-adrian-oros-la-agricultura

 

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top