GUVERNUL ORBAN VREA SCHIMBĂRI LA APIA ȘI AFIR!

SĂ FIE CURĂȚATE DE BIROCRAȚIE! Guvernul Orban intenționează să reformeze cele două agenții de plăți care funcționează în agricultură, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Partidul Național Liberal a depus astăzi, 24 octombrie 2019, programul de guvernare în Parlament și lista viitorilor miniștri. Pentru portofoliul Agriculturii, AGROINFO v-a informat deja că este propus deputatul liberal Adrian Oros.

Printre alte măsuri prevăzute pentru agricultură, Guvernul Orban își propune să reformeze cele două agenții de plăți, APIA și AFIR, care gestionează miliardele de euro venite de la Uniunea Europeană pentru plățile directe ale fermierilor (APIA) și pentru măsurile de dezvoltare rurală (AFIR).

Reformarea celor două agenții de plăți în agricultură: Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor în Agricultură, cu accent pe debirocratizarea procedurilor în scopul accelerării absorbției fondurilor europene, este precizat în programul liberal de guvernare.

apia-afir-reformat_b

Deocamdată, PNL anunță doar reformarea acestor agenții, nu și cum va fi făcută concret această reformare. România s-ar părea că este singura țară din Uniunea Europeană unde funcționează două agenții de plăți pentru agricultură, celelalte state având o singură agenție care gestionează fondurile europene pentru sectorul agricol, Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare (FEADR).

INTEGRAL AICI PROGRAMUL PENTRU AGRICULTURĂ PROPUS DE GUVERNUL ORBAN!

 

Sursa

https://www.agroinfo.ro/vegetal/guvernul-orban-vrea-schimbari-la-apia-si-afir

 

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top