UN ALTFEL DE MINIMIS: SUBVENȚIE 10% DIN VALOAREA FACTURII DE VÂNZARE!

FERMIERII, STIMULAȚI SĂ VÂNDĂ. Programul liberal de guvernare modifică Programul de ajutor de minimis pentru tomate. Fermierii nu vor mai încasa 3.000 de euro pentru 1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate. Acest ajutor este înlocuit cu o schemă nouă de minimis. Fermierii vor primi 10% din valoarea facturii de vânzare a legumelor.

La capitolul Agricultură și dezvoltare rurală din programul de guvernare PNL, depus astăzi la Parlamentul României, este precizat că ajutorul de minimis de 3.000 de euro este înlocuit cu o altfel de schemă de minimis.

Modificarea Programului de creștere a tomatelor în spații protejate, cu o schemă de minimis prin care vom subvenționa 10% din valoarea facturii tuturor legumelor livrate spre comercializare.

Senatorul PNL Daniel Fenechiu, invitat joi seara în emisiunea Punctul de întâlnire, Antena 3, a explicat cum va funcționa această nouă schemă de minimis.

E vorba de eficientizare. Ai vândut, ești finanțat. Finanțăm agricultorii care știu să vândă. Ideea de bază este să le livrezi (tomatele n.r.) undeva. Criteriul de performanță este să livrezi undeva. Le dau bani doar ca să producă fără să le comercializeze?! A spus senatorul liberal.

Condițiile de eligibilitate pe care beneficiarii trebuie să le îndeplinească, în acest moment, pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an sunt:

•Să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1000 mp;
•Să obțină o producție de minimim 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată;
•Să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.

Anul acesta, ca să-și încaseze ajutorul, fermierii înscriși în acest program au avut obligația de a comercializa cantitatea minimă de tomate până la data de 15 iunie.

Sursa

https://www.agroinfo.ro/vegetal/un-altfel-de-minimis-subventie-10-din-valoarea-facturii-de-vanzare

 

 

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top