Legumicultorii, la un pas de protest

Reprezentanți ai cooperativelor agricole din șase județe, împreună cu Florin Ciobanu, consilier al Ministrului Agriculturii au dezbătut la Slatina, noul program agricol propus de viitorul guvern. Concluzia la care au ajuns este una nefavorabilă pentru micii producători, spun cei prezenți. Din 2020, fermierii vor primi 10 % din valoarea facturii de vânzare a legumelor, iar actualele sume pe care le primesc drept ajutor vor fi imposibil de obținut, pe viitor.


Soarta agriculturii a fost atent dezbătută astăzi, la Slatina, în cadrul unei întâlniri la care au fost prezenți legumicultori din zona de sud a României. Mai mult de trei ore au durat discuțiile în care s-au analizat modificările programelor de minimis. Schimbările îi dezavantajează pe micii producători, spun cei prezenți.

Florin Ciobanu a dat un exemplu simplu despre cum va funcționa noul program de minimis și care sunt dezavantajele acestuia.

Fermierii prezenți au venit și ei cu argumente și au explicat că riscă să intre în colaps, în lipsa unei strategii realiste.

Sursa

http://www.olttv.ro/olt-tv-new/agricultura/2019/10/28/legumicultorii--la-un-pas-de-protest

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top