UN MILIARD DE LEI TĂIAT DIN BUGETUL pentru AGRICULTURĂ!

MAI PUȚINI BANI PENTRU FERMIERI. Ministerul Finanțelor Publice a decis în proiectul de rectificare bugetară pentru anul 2019 să taie peste un miliard de lei de la bugetul destinat agriculturii și fermierilor. Proiectul Ordonanței de Urgență a Guvernului privind rectificarea bugetului de stat pentru 2019 a fost publicat marți pe pagina Ministerului Finanțelor, iar astăzi, 28 noiembrie, va fi adoptat de Guvern.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale: -1.065,9 milioane lei. Propunerea de diminuare a cheltuielilor bugetare a avut în vedere execuția cheltuielilor pe anul 2019 raportată la prevederile bugetare anuale. S-au identificat economii în principal la proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 - 2020 (- 950,0 milioane lei la propunerea ministerului), transferuri între unități ale administrației publice (-100,0 milioane lei), bunuri și servicii (-15,0 milioane lei), cheltuieli de capital (-2,3 milioane lei) și împrumuturi (-1 milion lei). S-au asigurat fonduri pentru cheltuielile de personal (2,46 milioane lei), precizează proiectul Ordonanței de Urgență a Guvernului privind rectificarea bugetului de stat pentru anul 2019.

rectific_b

Deci, de la Ministerul Agriculturii se taie peste un miliard de lei pentru că s-ar fi făcut economii chiar la proiectele pentru fermieri finanțate din bani europeni. 

Astăzi, 28 noiembrie 2019, rectificarea bugetară se află pe agenda Guvernului Orban. În ședința Executivului de la ora 17, Cabinetul Orban va adopta proiectul de Ordonanță de Urgență privind rectificarea bugetului de stat pentru anul 2019.

Sursa

https://www.agroinfo.ro/economic/un-miliard-de-lei-taiat-din-bugetul-pentru-agricultura

 

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top