MINISTERUL AGRICULTURII SUSPENDĂ PROGRAMUL MIEREA DIN ȘCOLI!

SCHIMBĂRI ÎN LEGE! Ministerul Agriculturii anunță, într-un proiect de Ordonanță de Urgență, că suspendă Programul mierea în școli până-n septembrie 2020. Proiectul de act normativ este publicat pe pagina oficială a Ministerului Agriculturii.

De la 1 ianuarie 2020 până la începerea anului școlar 2020-2021 se suspendă aplicarea prevederilor Legii nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din învăţământul primar de stat, privat şi confesional, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 18 din 11 ianuarie 2007, cu modificările și completările ulterioare, scrie în proiectul de act normativ, publicat de Ministerul Agriculturii.

Având în vedere Hotărârea Parlamentului nr.22/2019 pentru acordarea încrederii Guvernului coroborat cu perioada scurtă rămasă pentru elaborarea normelor metodologice, se impune prelungirea suspendării acesteia. De asemenea, resursele financiare necesare implementării măsurii de acordare, cu titlu gratuit, de miere de albine polifloră preșcolarilor și elevilor din învățământul primar de stat, privat și confesional, ar trebui aprobate prin Legea bugetului de stat pentru anul 2020, își motivează decizia Ministerul Agriculturii în Nota de fundamentare la proiectul de Ordonanță de Urgență privind modificarea unor acte normative și stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii.

Sursa

https://www.agroinfo.ro/economic/ministerul-agriculturii-suspenda-programul-mierea-din-scoli

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top