Conferința ”Realizări și perspective în ameliorarea genetică a taurinelor” va avea loc vineri, 28 februarie, la IBNA Balotești Informaţiile publicate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în

Conferința ”Realizări și perspective în ameliorarea genetică a taurinelor” va avea loc vineri, 28 februarie, la IBNA Balotești
Angelica Lefter Angelica Lefter - 25 februarie 2020 11:51

Conferință cu informații utile crescătorilor de vaci – ”Realizări și perspective în ameliorarea genetică a taurinelor”! Evenimentul este organizat de Asociația Generală a Crescătorilor de Taurine din România (AGCTR) și se va desfășura vineri, 28 februarie, de la ora 10:00, în amfiteatrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală (INCDBNA/IBNA), din Balotești, județul Ilfov.

Potrivit unui comunicat remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO, manifestarea presupune mai multe prezentări pe teme de creștere a taurinelor și reunește experți din cadrul acestui domeniu, iar subiectele abordate sunt de mare interes la acest moment în rândul fermierilor. Astfel, inginerul Toader Neață-Împăratu, președintele AGCTR, va prezenta referatul intitulat: ”Rezultate obținute de către AGCTR cu privire la activitatea de ameliorare genetică a taurinelor cuprinse în cadrul asociației”, urmat de dr.ing. Gheorghe Vaida, Inspector de specialitate la Academia de Științe Agricole și Silvice și Consilier al Președintelui ASAS, care vine cu ”Noutăți în ameliorarea genetică a taurinelor”.

”Principii privind ameliorarea genetică a taurinelor. Activități de C.O.P. și evaluarea genetică” este un alt referat care va fi prezentat de prof.univ.dr. Horia Grosu, directorul general al INCDBNA. Despre ”Principii privind ameliorarea genetică a taurinelor. Activități de însămânțare artificială” va vorbi și prof. univ.dr. Vasile Maciuc de la USAMV Iași.

La rândul său, dr. Cosmin Popa, manager la Innovative Agricultural Services, va încheia conferința cu o ”Sinteză privind colectarea și prelucrarea datelor aferente R.G. și C.O.P. la rasele de lapte și mixte, la nivel național, în anul 2019”.

Manifestarea vine cu prezentarea de noi perspective asupra ameliorării genetice la taurine, în contextul unei mai bune desfășurări a activității de creștere a animalelor pe teritoriul României, spre informarea tuturor celor interesați de acest domeniu de activitate.
Informaţiile publicate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.

Ultima modificare Vineri, 28 Februarie 2020 14:14

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top