Imprimă această pagină

MINISTRUL OROS: MĂSURI URGENTE pentru PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ȘEFUL DE LA AGRICULTURĂ LE DĂ ASIGURĂRI FERMIERILOR. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a ieșit, duminică seara, cu o declarație video transmisă prin rețeaua de socializare Facebook în care le spune fermierilor români că a luat măsuri urgente pentru ca subvențiile APIA să ajungă la ei.

Ministerul Agriculturii a luat măsuri urgente pentru a continua activitatea de plată a subvențiilor, cât și cea de accesare a măsurilor de sprijin cu asigurarea condițiilor necesare protejării beneficiarilor și-n egală măsură a angajaților. Toate programele de minimis și de ajutor de stat se vor derula și anul acesta. Ne bazăm pe corectitudinea și buna credință a beneficiarilor.

VIDEO AICI CU DECLARAȚIA MINISTRULUI AGRICULTURII!

Este în derulare pregătirea campaniei de irigații în așa fel ca apa să ajungă la fiecare fermier care a semnat contractul.Facem un apel la echilibru, responsabilitate și omenie. Trebuie să înțelegem că suntem cu toții de aceeași parte a baricadei în acest război cu un inamic invizibil și neiertător, a dat asigurări fermierilor români ministrul agriculturii, Adrian Oros.

AGROINFO îi reamintește ministrului agriculturii că fermierii care sunt în Programul Tomata nu știu ce să facă, sunt îngrijorați că au cheltuit un sac de bani pe încălzirea solariilor ca să iasă în termenul stabilit cu roșiile românești pe piață, iar direcțiile agricole nu le primesc documentele care ar trebui să le asigure eligibilitatea la încasarea subvenției de 3.000 de euro/1000 mp. Direcțiile agricole nu sunt nici ele vinovate pentru că nu au primit niciun semn de la Ministerul Agriculturii unde a cam înțepenit proiectul de hotărâre de Guvern prin care se schimbă condițiile de acordare a subvenției la tomate, ajutor de minimis. Termenul de depunere a documentelor este 15 aprilie 2020, conform modificărilor. Ce să facă fermierii și direcțiile agricole, domnule ministru? Spuneți-le concret!

De asemenea, AGROINFO vă reamintește că sunt fermieri care nu și-au primit subvențiile pe suprafață, pe animale pentru anul 2019.

Sursa

https://www.agroinfo.ro/economic/ministrul-oros-masuri-urgente-pentru-plata-subventiilor-apia

 

Login pentru a posta comentarii