Se întâmplă ACUM la APIA! Director: Pregătim plata SPRIJINULUI CUPLAT pentru CULTURI VEGETALE!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pregătește plata pentru Sprijinul cuplat în sector vegetal. Director executiv al APIA Neamț, Mihai Dorneanu, a anunțat că termenul pentru depunerea documentelor aferente acestor scheme este de 31 martie 2020.

”După această dată se stabileşte cuantumul pe fiecare schemă şi se plătesc solicitările care au îndeplinit condiţiile de eligibilitate pentru anul 2019”, a anunțat șeful APIA Neamț.

Acesta a ținut să asigure fermierii că nu au de ce să își facă probleme în privința depunerii cererii unice pentru anul 2020. ”Toţi fermierii care nu şi-au depus cererea vor primi invitaţie cu dată şi oră. Ţinem să precizăm faptul că 70% dintre fermieri au vârsta de peste 65 ani şi îi expuneam unui pericol major continuând această activitate având în vedere faptul că la nivelul centrului nostru judeţean se primesc zilnic aproximativ 500 de cereri”, a spus Dorneanu.

Acesta a completat că în aceasta perioadă în care activitatea directă cu publicul este suspendată funcțonarii APIA actualizează parcelele şi datele în sistemul informatic aferente anului 2020.

”Acolo unde considerăm că avem nevoie de clarificări sunăm fermierii pentru a pregăti o cerere de plată corectă. Având majoritatea cererilor pregătite în sistemul informatic atunci când va fi reluat programul cu publicul depunerea acestor cereri va dura foarte puţin şi vom reuşi să încheiem etapa de preluare cereri într-un timp foarte scurt. Asigurăm fermierii că vom intra pe un calendar normal astfel încât să ne încadram în termenele permise de regulamentele europene de începere a plăţilor (16/10/2020 pentru plăţile avans şi 01/12/2020 pentru plăţile finale)”, a mai spus director executiv al APIA Neamț.

Sursa

https://agrointel.ro/136394/se-intampla-acum-la-apia-director-pregatim-plata-sprijinului-cuplat-pentru-culturi-vegetale/

 

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top