Emil Dumitru, MADR: O nouă procedură pentru subvențiile APIA din acest an!

O nouă procedură de lucru pentru Campania 2020 din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Secretarul de stat Emil Dumitru a anunțat în această seară că la nivelul Ministerului Agriculturii se lucrează la o procedură nouă pentru ca toți fermierii să poată să depună cererile unice în termen.

”Ministerul Agriculturii împreună cu APIA lucrează la o procedură prin care depunerea cererilor unice de plată să se facă online pentru a nu vă mai deplasa la centrele locale sau județene APIA și să reîncepem depunerea cererilor din începând din data de 6 aprilie, până când a fost suspendată. Vă dăm asigurări că niciun fermier nu va trebui să rămână cu cererea nedepusă. Este foarte foarte important ca toate cererile unice de plată să fie depuse”, le-a transmis fermierilor Emil Dumitru într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

Pentru a se preveni răspânirea noului coronavirus, depunerea cererilor d eplată pentru subvențiile APIA din acest an a fost suspendată în intervalul 16 martie – 6 aprilie. Totodată, de la Comisia Europeană, România a primit undă verde să devanseze termenul-limită de depunere a cererilor până pe data de 15 iunie, cu o lună peste termenul inițial de 15 mai.

Sursa

https://agrointel.ro/137156/emil-dumitru-madr-o-noua-procedura-pentru-subventiile-apia-din-acest-an/

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top