CINE BENEFICIAZĂ DE UN SUPLIMENT DE MAXIM 97 EURO PE HECTAR LA SUBVENȚIA APIA pe SUPRAFAȚĂ!

SUBVENȚII APIA 2020! Plata suplimentară de maxim 97 de euro pe hectar poate fi solicitat la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) doar de către fermierii care fac cerere pentru schema de plată unică pe suprafață (SAPS). Concret, acest supliment pe hectar se adaugă la subvenția APIA pe suprafață. Vă spunem care sunt condițiile pentru a beneficia de un supliment de plată la hectar.

Plățile compensatorii care se acordă beneficiarilor Măsurii 13, PNDR 2020, vizează compensarea costurilor suplimentare și a pierderilor de venit pe care fermierii le suportă datorită constrângerilor naturale și a celor specifice care se manifestă în zonele cu influență asupra producției agricole.

IMPORTANT! Sprijinul aferent Măsurii 13 poate fi solicitat numai împreună cu SAPS.

Valorile plăților compensatorii acordate pentru măsura 13 începând cu anul 2020 sunt prezentate în tabelul următor, iar în cazul fermelor cu suprafețe agricole mai mari de 50 ha (prag de la care începe aplicarea degresivității), valoarea plății scade pentru acele suprafețe agricole care depășesc valoarea intervalelor de mărime stabilite prin PNDR 2014-2020 după cum urmează:

Pentru UAT (unități administrativ teritoriale) care au fost eligibile în perioada 2015-2018 în cadrul sM.13.2, dar care au devenit neeligibile în urma actualizării procesului de fine tuning începând cu anul 2019, în anul 2020 plata acordată este de 25 euro/ha/an, indiferent de suprafața angajată."

Condiții de eligibilitate pentru M.13:

Beneficiarul:
- se angajează, pe baze anuale, să își continue activitatea agricolă pe terenurile agricole situate în zonele afectate de constrângeri naturale.
- este utilizatorul unei suprafețe agricole localizate pe teritoriul României, încadrată în zonele eligibile stabilite la nivel de sub-măsură, identificabilă în Sistemul Integrat de Administrare și Control (IACS) și se înregistrează la APIA cu suprafața agricolă.
- deține o suprafață minimă a fermei de 1 ha, iar parcelele eligibile au dimensiunea minimă de 0,3 ha (în cazurile prevăzute de condițiile specifice schemei unice de plată pe suprafață, în cazul anumitor tipuri de culturi, suprafața minimă a parcelei trebuie să fie de cel puțin 0,1 ha – pentru vii, livezi, arbuști fructiferi, hamei, pepiniere pomicole și viticole, sere și solarii).
- se încadrează în categoria fermierilor activi, în înțelesul art. 9 din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013, cu modificările şi completările ulterioare și prevederilor art. 6 al OUG nr. 3/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Plățile compensatorii acordate în cadrul măsurii 13 se pot cumula pe aceleași parcele agricole cu plăţile pentru pachetele /sub-pachetele / variantele de pachet din cadrul Măsurii 10 „Agro-mediu şi climă” şi din cadrul Măsurii 11 „Agricultură ecologică” în situațiile în care UAT-urile sunt eligibile atât pentru Măsurii 13 cât şi pentru Măsurii 10 şi/sau Măsurii 11.

Informații furnizate de APIA

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top