Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

Campania de recoltat la grâu este în lină desfăşurare şi au început să apară primele date preliminarii privind producţia. Astfel, până la data 7 iulie, fermierii ruși au recoltat 9,4 milioane tone grâu, de pe 2,9 milioane hectare, cu un randament mediu de 3,23 t/ha, arată datele publicate de Ministerului Agriculturii din Rusia. La aceeaşi dată, recolta de orz însuma 2,1 milioane tone, de pe 615 mii hectare, cu un randament mediu de 3,43 t/ha.

Perspectivele generale privind producția de grâu din acest sezon sunt încă contradictorii, unii analiști şi-au redus prognozele de producție, iar alții văd mai optimist perspectivele privind producţia de grâu a Rusiei, la aproximativ 77-78 milioane tone.

Conform datelor oficiale oferite de Ministrul Agriculturii din Rusia, până în data de 7 iulie, în această campanie au fost deja recoltate 12,8 milioane tone cereale, de pe 3,9 milioane hectare, cu un randament mediu de 3,23 t/ha.

În acest sezon, Rusia este de așteptat să recolteze 122,5 milioane tone cereale şi oleaginoase, din care numai grâu cca. 75 milioane tone, cu 0,6% mai mult decât anul trecut, potrivit prognozei oficiale.

Totuşi, estimările agențiilor private diferă de cele oficiale, în ultimele săptămâni unele companii crescând perspectivele, în timp ce altele le-au redus recent.

Săptămâna aceasta, agenția IKAR a redus proiecțiile pentru producţia totală de cereale din Rusia la 126 milioane tone, de la 128 milioane tone și a tăiat estimarea privind producţia de grâu de la 79,5 milioane tone la 78 milioane tone.

SovEcon, o altă agenție de analiză din Rusia, a redus prognoza privind producția de grâu la 80,9 milioane tone, de la 82,7 milioane tone, datorită secetei din regiunile sudice.

În acelaşi timp, Rusagrotrans a ridicat estimarea recoltei de grâu cu 900 mii tone, până la 77,8 milioane tone şi crescut estimarea totală a producției de cereale cu 300 mii tone până la 124,4 milioane mt.

Raportul USDA din iunie, apreciază producția de grâu a Rusiei la 77 milioane tone, cu 4,6% mai mult decât anul trecut.

 

Rusia urmează să introducă o cotă pentru exportul de cereale în a doua jumătate a sezonului 2020/2021, după încheierea recoltării, a declarat ministrul rus Dmitry Patrushev.

La începutul lunii aprilie, guvernul rus a limitat exporturile de cereale la 7 milioane tone până la 1 iulie, iar exportatorii au epuizat cota în aproape o lună. Atunci au fost dezbateri aprinse cu privire la manipularea declarațiilor vamale, ceea ce a ajutat marile companii să rezerve viitoarele volume fără expedierea fizică a cerealelor.

Login pentru a posta comentarii
Go to top