PLATĂ REDISTRIBUTIVĂ PENTRU FERMA DE FAMILIE ÎN VALOARE DE 200 DE MILIOANE DE EURO!

PLATĂ PENTRU FERMA DE FAMILIE! Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte COMAGRI, Parlamentul European, a anunțat că, în perioada următoare, ferma de familie va fi subvenționată cu 200 de milioane de euro. Ministrul agriculturii Adrian Oros a declarat că ferma de familie va beneficia de o plată redistributivă.

Alocăm 1 miliard de euro pentru investiții la nivelul fermelor în sector vegetal și zootehnic, din care, pentru ferma de familie aproximativ 200 milioane de euro, a anunțat eurodeputatul Daniel Buda.

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că ferma de familie este o prioritate și că în următoarea perioadă trebuie sprijinită, pentru că fără ferma de familie "viaţa la ţară nu prea are sens şi nu are perspectivă".

Adrian Oros a punctat faptul că acest lucru se află printre priorităţile sale, ale Guvernului şi ale partidului din care face parte şi se va realiza printr-o plată redistributivă de la Pilonul I - plăţi directe, către fermele de familie.

"Trebuie să avem grijă, să menţinem acest echilibru, pentru că România are cele mai multe ferme, avem 830.000 de ferme, dar acestea sunt foarte polarizate. 40% din terenul care este lucrat este lucrat de 97% dintre fermieri, în ferme de sub cinci hectare. 40% din suprafaţă este lucrată de 0,57% dintre fermieri, cu ferme de peste 300 de hectare, avem ferme de 56.000 de hectare, de 10.000, de 30.000 de hectare, avem, probabil cele mai mari ferme din Europa, dar şi cele mai numeroase şi mai mici ferme din Europa şi abia 20% din teren este lucrat în ferme de familie, în ferme medii. Noi trebuie, în următoarea perioadă, să consolidăm foarte mult această fermă de familie, încât ea să devină o fermă comercială, o fermă care să reziste pe piaţă provocărilor viitoare", a precizat ministrul agriculturii.

Acesta a subliniat că este foarte importantă şi susţinerea pieţei locale, întrucât producătorii români, mai ales cei mici, "au o putere de negociere foarte slabă şi nu reuşesc întotdeauna să-şi vândă produsele la preţuri avantajoase".

Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2020 18:45

Login pentru a posta comentarii
Go to top