Condițiile de muncă îngrozitoare din industria germană a cărnii nu vor mai dura mult

Deoarece abatoarele și fabricile de procesare a cărnii au devenit recent punctele fierbinți majore ale focarelor COVID-19, lucrătorii din industria cărnii primesc acum în sfârșit atenția pe care o merită.

Datorită muncii și presiunii neobosite a filialei EFFAT NGG (Gewerkschaft Nahrung-Genuss-Gaststätten) exercitate de-a lungul anilor, condițiile de muncă și de viață din industria cărnii germane sunt pe cale să se schimbe în bine.

Începând cu 1 ianuarie 2021, „Arbeitsschutzkontrollgesetz” - legea pentru controlul sănătății și securității la locul de muncă, va consolida sănătatea și securitatea la locul de muncă, punând capăt exploatării prin muncă.

Printre cele mai semnificative prevederi, noua măsură federală va interzice subcontractarea în sectorul cărnii din Germania - este inutil să spunem practicile abuzive din jurul său și să promovăm angajarea directă.

Legea, printre altele, va:

  • Extinde controlul cu cote fixe de inspecție
  • Înregistra digital timpul de lucru și va dubla amenzile pentru frauda cu timpul de lucru
  • Stabili standarde minime pentru cazare (intersectorial aplicabil, de asemenea pentru lucrătorii sezonieri din agricultură)
  • Stabili fonduri pe termen lung pentru proiectul Faire Mobilität - Mobilitate echitabilă
  • Interzice subcontractarea de la 01.01.2021
  • Interzice munca temporară de agenție începând cu 01.04.2021 - cu utilizare excepțională numai în sectorul prelucrării, exclusiv dacă sunt respectate următoarele condiții: 1 - numai până la o rată de 8%; 2 - Dacă se semnează o convenție colectivă cu un sindicat pentru a reglementa acest 8% și pentru maximum 4 luni pentru fiecare lucrător. (Nu se aplică companiilor cu mai puțin de 50 de angajați)

EFFAT salută victoria acestui sindicat german și profită de această ocazie pentru a-și înainta cele 10 cerințe care vizează îmbunătățirea condițiilor de muncă din sectorul cărnii la nivel european.

 

Sursa

https://effat.org/in-the-spotlight/appalling-working-conditions-in-the-german-meat-industry-have-short-to-live/

 

Ultima modificare Joi, 11 Februarie 2021 08:28

Login pentru a posta comentarii
Go to top