Imprimă această pagină

ANUNȚUL DE ASTĂZI AL PREMIERULUI pentru FERMIERI!

PROGRAM AJUTOR FERMIERI! Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat astăzi că va aloca sume pentru finanțarea unui nou program de sprijinire a fermierilor români.

"Am prelungit măsurile de succes - IMM Invest şi apare un hibrid, un frate mai mic, Agro Invest, pentru sectorul agricol, un fel de IMM Invest pentru agricultură. Bineînţeles, programul a fost îmbunătăţit. Vom vedea anul acesta cât va putea merge, până când vom putea merge, dar vă spun că vor fi şi alte programe care să susţină IMM-urile şi aici este rolul PNRR. În PNRR trebuie să fie programe care să susţină acest sector şi voi avea grijă ca să fie sume alocate în PNRR. IMM Invest, am spus deja, merge mai departe", a explicat Cîţu, la o dezbatere organizată de Consiliul Naţional pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, citat de Agerpres.

Prin acest program, este pus la dispoziția fermierilor un plafon de garanții de stat de 1 miliard lei în vederea accesării de credite pentru capital de lucru și pentru investiții.

Potrivit Programului de guvernare (PNL) 2020-2024, Programul Agro-Invest va fi unul similar cu IMM Invest, dar dedicat în exclusivitate sectorului agricol.

Acesta va presupune:
• Garanții la împrumuturi cu dobândă garantată 100%;
• Subvenționarea dobânzilor (≈8 luni+);
• Perioada de rambursare a creditului până la 10 ani;

Bugetul alocat acestui program va fi utilizat pentru credite, în vederea dezvoltării de:
• Depozite de legume-fructe (pentru cooperative);
• Silozuri;
• Retehnologizarea industriei alimentare;
• Achiziție de teren agricol, precizează documentul Executivului.

 

Sursa

https://www.agroinfo.ro/politic/anuntul-de-astazi-al-premierului-pentru-fermieri

 

Login pentru a posta comentarii