Rusia crește din nou TAXELE de export pentru grâu și porumb

Ministerul rus al agriculturii a anunțat că va crește din nou taxa de export pentru grâu și porumb, dar taxa pentru orz rămâne neschimbată în perioada perioada 30 iunie-6 iulie. Astfel, taxa de export pentru grâu va fi majorată cu încă 3,20USD/tonă şi ajunge la un total de 41,30USD/tonă, conform prețului indicelui mediu pe șapte zile publicat de bursa din Moscova (MOEX) de 259,10 USD / tonă.

Taxa pe exportul pentru porumb a continuat, de asemenea, să crească cu 0,30USD/tonă, până la 50,50USD/tonă, pe baza indicelui de șapte zile care a fost de 257,20 dolari/tonă. Taxa de export pentru orzul a rămas la 39,60 dolari/tonă, deoarece indicele a rămas neschimbat, la 241,70 dolari/tonă.

Taxa de export pentru cereale este calculată pe baza unei formule, prin care exportatorii vor trebui să plătească 70% din diferența dintre un preț minim și un preț variabil calculat de un grup de experți din industrie și publicat de MOEX. Taxa este actualizată în fiecare vineri și intră în vigoare în a treia zi lucrătoare după publicare. Nu se ştie dacă acest program de impozitare suplimentară va funcționa şi în anul de comercializare 2021/2022, care începe la 1 iulie.

bani-grau_b

Producţia de seminţe oleaginoase

Rusia are un sector de producție și prelucrare a semințelor oleginoase foarte bine dezvoltat și în ultimii ani s-a concentrat pe dezvoltarea producției în acest sector, iar în 2021 se așteaptă o recuperare semnificativă a producției de semințe oleaginoase din cauza prețurilor ridicate din a doua jumătate a anului 2020 şi 2021.

Pentru a asigura securitatea alimentară internă, statul a introdus măsuri de reglementare fără precedent: o cotă de export de cereale în prima jumătate a anului 2020 şi taxe de export pentru cereale și semințe oleaginoase din decembrie 2020.

USDA apreciază că, în sezonul 2021/2022, producția totală de semințe oleaginoase a Rusiei va crește până la 22,4 milioane tone, din care floarea-soarelui 15,5 milioane tone, soia 4,4 milioane tone și rapiță 2,5 milioane tone. De asemenea, se estimează că producția totală de ulei vegetal va ajunge la 7,2 milioane tone.

Sursa:

https://www.agroinfo.ro/preturi-si-piete/rusia-creste-din-nou-taxele-de-export-pentru-grau-si-porumb

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top