Combinatul de îngrășăminte de la Slobozia și-a reluat producția

 

 

Combinatul chimic de îngrășăminte de la Slobozia a fost repornit, dar funcționează cu întreruperi din cauza deficitului de materie primă. Combinatul a fost preluat anul trecut de către compania de trading și logistică de materii prime agricole Popasul Trebeș, proprietarul Pambac.

 

Combinatul de îngrășăminte de la Slobozia se numește acum Nitramonia BC. Uzina a fost deţinută de producătorul de îngrăşăminte chimice controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, Chemgas Holding Corporation, fiind ulterior vândută către Popasul Trebeş, deţinut de Eusebiu Guţu, acţionar al Pambac Bacău, la valoarea de 124 mil. lei fără TVA.

Producția de îngrășăminte de la combinatul din Slobozia, județul Ialomița, s-a reluat de câteva luni, potrivit informațiilor publicației Puterea. Conform sursei citate, a fost reluată producția de azotat de amoniu, fiind folosit amoniacul din stocuri, însă nu și cea de uree, din cauza prețului ridicat la gaze naturale, principala materie primă. De câteva zile, însă, activitatea s-a oprit iar, probabil până la găsirea de noi surse de materie primă.

Combinatul are toate avizele de mediu în regulă, după au declarat jurnaliștilor reprezentanții Agenției de Protecție a Mediului Ialomița, care au confirmat faptul că a fost reluată producția.

 

”Au totul în regulă, au notificat. Au avut niște măsuri de realizat și după ce s-a văzut că au fost realizate, li s-a permis să funcționeze. Bineînțeles că este totul în regulă, nu se joacă nimeni cu așa ceva. Au repornit undeva de vreo 2-3 luni, funcționează cu stația de acid azotic, dar acum au oprit iar de câteva zile, deoarece nu au amoniac. Pe noi ne notifică de fiecare dată când opresc și repornesc”, au declarat pentru Puterea reprezentanții Agenției de Protecție a Mediului Ialomița.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/222527/combinatul-de-ingrasaminte-de-la-slobozia-si-a-reluat-productia/

 

 

Ultima modificare Vineri, 29 Aprilie 2022 12:45

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top