COPA-COGECA a susținut propunerea de suspendare a taxelor de export pentru Ucraina

 

Propunerea Comisiei Europene de a suspenda toate taxele de export pentru Ucraina, inclusiv cele pentru produse agricole, a primit susținerea COPA-COGECA.

În cadrul unei întâlniri ce a avut loc la Bruxelles, membrii COPA-COGECA și-au exprimat deplina solidaritate cu comunitatea agricolă ucraineană și au susținut inițiativa Comisiei Europene de eliminare a cotelor la produsele agricole ucrainene. La întâlnire a participat directorul Forumului Agrar din Ucraina, Maria Didukh, potrivit paginii de Facebook a UCAB – Ukrainian Agribusiness Club.

 

Membrii COPA-COGECA au susținut miercuri o propunere făcută de Comisia Europeană de reorganizare excepțională și temporară a relațiilor comerciale ale Ucrainei cu UE din cauza agresiunii Rusiei, mai exact eliminarea tuturor tarifelor și cotelor la exporturile din Ucraina. Facilitatea se va aplică, pentru început, timp de un an.

 

„Având în vedere nevoile umanitare, contextul războiului și baza sa excepțională și temporară, susținem această propunere. Trebuie respectate standardele alimentare ale UE, inclusiv siguranța. Împreună cu instituțiile UE, vom monitoriza implementarea acesteia pentru a evita sau a preveni denaturările pieței, în special în sectoarele cele mai vulnerabile”, au arătat oficialii COPA-COGECA.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/222868/copa-cogeca-a-sustinut-propunerea-de-suspendare-a-taxelor-de-export-pentru-ucraina/

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top