Asociația Fermierilor Români: Interzicerea subvențiilor APIA pentru animale, înregistrată oficial la Comisia Europeană!

La nivelul Uniunii Europene se discută despre interzicerea subvenţiilor APIA pentru animale, o iniţiativă înregistrată oficial la Comisia Europeană, susține Asociația Fermierilor din România, într-o analiză recentă.

"Vrem să vă supunem atenţiei o iniţiativă a Uniunii Europene, care ar putea aduce mai probleme în domeniul nostru de activitate. Este vorba despre interzicerea subvenţiilor APIA pentru animale, o iniţiativă înregistrată oficial la Comisia Europeană. Este adevărat că este nevoie de strângerea unui milion de semnături pentru a fi luată în discuţie, dar nefericite exemple anterioare ne fac pe noi, cei din Asociaţia Fermierilor din România, să constatăm că încă o dată, ni se pun tot mai multe piedici în activitatea de producere a hranei.

Rezultatul concret ar fi o majorare a costurilor atât de mare încât creşterea animalelor ar deveni un lux în Uniunea Europeană. Iar asta ar deschide larg porţile pentru noi şi noi importuri de carne şi produse din carne, mai ales din Statele Unite, Canada şi America de Sud", atrag atenţia reprezentanţii Asociaţiei Fermierilor din România.

colaj-plata-animale_b

Concret, Comisia Europeană a înregistrat o iniţiativă cetăţenească europeană intitulată "End The Slaughter Age" (Să ieşim din era sacrificării animalelor n.r.). Organizatorii invită Comisia să excludă creşterea animalelor din activităţile eligibile pentru subvenţii agricole şi să includă alternative etice şi ecologice, cum ar fi agricultura celulară şi proteinele vegetale. Activiştii solicită, de asemenea, introducerea unor stimulente pentru producţia şi vânzarea de produse agricole pe bază de plante şi de produse provenite din agricultura celulară.

 

Sursa:

https://www.agroinfo.ro/politic/asociatia-fermierilor-romani-interzicerea-subventiilor-apia-pentru-animale-inregistrata-oficial-la-comisia-europeana

Ultima modificare Marți, 03 Mai 2022 08:51

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top