AFIR a publicat lista cu tinerii fermieri care primesc fonduri europene în acest an

 

 

Noi rapoarte de selecție, publicate de AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Instituția de plăți pentru fonduri europene a anunțat vineri, 6 mai că pe site-ul propriu au fost publicate rapoartele pentru  Sub-măsura 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermier, zona non-montană și Sub-măsura 4.2 –  procesare produse agricole (componenta modernizare).

 

”Vă informăm că pe site-ul AFIR www.afir.info au fost publicate următoarele rapoarte de selecție: Raport de selecție sM 6.1, etapa 2 din 2021, zona non-montană și Raport de selecție sM 4.2, etapa 2 din 2021, componenta modernizare”, a anunțat AFIR.

Conform sursei citate, în cazul sub-măsurii 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermier, zona non-montană au fost selectate 496 de proiecte iar pentru Sub-măsura 4.2 –  procesare produse agricole au fost selectate 25 de proiecte.

În cazul sprijinului pentru tinerii fermieri, un grafic al AFIR privind situația proiectelor arată că numarul proiectelor depuse în luna (27.09.2021 – 26.10.2021) cu punctajul mai mare sau egal decât pragul de calitate lunar (50 de puncte) a fost de 2.284. Dintre aceste agenția a finanțat 496 de proiecte.

Raportul AFIR, aici: https://portal.afir.info/informatii_generale_rapoarte_si_liste_rapoarte_de_selectie

 

Agrointeligența-AGROINTEL.RO a sesizat deja că producătorii agricoli care au depus proiecte pentru banii europeni sunt nemulțumiți că nu au primit finanțare deși au avut un punctaj destul de mare. Despre acest subiect aici: Nemulțumiri după publicarea rapoartelor AFIR: ”Suntem 1.000 de fermieri care n-am intrat la finanțare”

 

Sursa:

https://agrointel.ro/216955/afir-a-publicat-lista-cu-tinerii-fermieri-care-primesc-fonduri-europene-in-acest-an/

Ultima modificare Vineri, 06 Mai 2022 15:45

Login pentru a posta comentarii
Go to top