Subvenții AIPA: Fermierii pot depune cererile pentru subvenția la motorină

 

 

Agricultorii pot depune cererile de solicitare pentru compensația parțială a accizei la motorină. Accizele la motorină se compensează în mărime de 30% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 894 lei echivalent a 45 euro per tonă.

 

În acest sens, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează că producătorii agricoli pot depune cererile de solicitare pentru compensația parțială a accizei la motorină, conform Regulamentului aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 275 din 27.04.2022, privind modul de repartizare a mijloacelor Fondului Național de Dezvoltarea Agriculturii și Mediului Rural pentru compensarea parțială a accizelor la motorina utilizată de producătorii agricoli în anul 2022.

Perioada de depunere a cererilor de solicitare a compensației parțiale a accizei la motorină s-a dat start de la data intrării în vigoare a HG ce prevede modul de repartizare a mijloacelor FNDAMR. Astfel, dosarele se depun pe întreaga perioadă a anului 2022, dar nu mai mult de un dosar pentru un semestru, conform perioadei:
• Semestrul I – până la data de 30 iunie;
• Semestrul II – de la data de 1 iulie până la data de 15 noiembrie.

 

Pentru a fi eligibili compensării, una din condițiile obligatorii este ca motorina să fie utilizată pentru efectuarea lucrărilor în exploatațiile agricole și să fie achiziționată începând cu data de 29 aprilie curent, conform Regulamentului aprobat.

Important: dosarul se depune șnuruit, sigilat și numerotat, astfel încât să nu permită detașarea și/sau înlocuirea documentelor, precum și semnat pe fiecare pagină de către solicitant. Documentele prezentate în copii trebuie să conțină mențiunea „corespunde originalului” și semnătura solicitantului.

Regulamentul și actele necesare pentru depunerea cererii de acordare a ajutorului financiar le găsiți aici, compartimentul „Compensații – motorină – 2022”.

 

Sursa:

https://md.agrointel.ro/subventii-aipa-fermierii-pot-depune-cererile-pentru-subventia-la-motorina/

 

Ultima modificare Sâmbătă, 14 Mai 2022 10:21

Login pentru a posta comentarii
Go to top