Fermierul Ion Găman a fost numit secretar de stat în Ministerul Agriculturii

 

 

Ion Găman a fost numit secretar de stat în Ministerul Agriculturii. Decizia publicată în Monitorul Oficial a fost anunțată de Agrointeligența – AGBROINTEL.RO încă din luna aprilie.

 

În Monitorul Oficial de luni – 16 mai a fost publicată o hotărârea a premierului Nicolae Ciucă, de numire a lui Ion Găman în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Așa cum Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat pe 8 aprilie, Ion Găman, fermier din județul Călărași, a fost susținut de filiala județeană a PSD pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii. Găman este co-acționar al fermei Mig Vas, firmă afiliată LAPAR, și al companiei Mig Vas Distribuție, ambele societăți cunoscute public ca fiind reprezentate de Emanoil Aron, cunoscut lider al fermierilor și fost membru în conducerea LAPAR la nivel național și APA Contanța (actualmente APCPO Constanța), organizației marcantă afiliată LAPAR.

La acel moment însă organigrama Ministerului prevedea doar cinci poziții de secretar de stat – toate ocupate. Astfel Guvernul a aprobat special pentru noul secretar de stat o hotărâre, publicată în Monitorul Oficial pe 12 mai, prin care organigrama MADR a fost suplimentată cu încă o funcție de secretar de stat.

 

La patru zile distanță a apărut și numirea anunțată de Agrointeligența-AGROINTEL.RO. ”Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Ion Găman se numește în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, se arată în decizia publicată astăzi.

Cine este Ion Găman – noul secretar de stat

Ion Găman este în prezent consilier județean în Călărași, din partea PSD și fost comisar șef la Garda Financiară. Conform declarației de avere, în zona agricolă, Ion Găman este co-acționar la una dintre cele mai cunocute ferme din Călărași – Mig Vas, unde are 49% din acțiuni, și la Mig Vas Distribuție unde are 10% din acțiuni. Ambele companii sunt legate și de numele fermierului Emanoil Aron, lider marcant al LAPAR de-a lungul anilor.

 

La acest moment, în echipa ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu (PSD) se află Sorin Moise (PSD), Iulian Bucur (PSD), Aurel Simion (PNL), Costin Telehuz (PNL), Antal Barabasi (UDMR) și noul venit Ion Găman (PSD). Poziția de subsecretar de stat este ocupată de către Cristian-Mihael Leonov.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/224039/fermierul-ion-gaman-a-fost-numit-secretar-de-stat-in-ministerul-agriculturii/

 

Ultima modificare Marți, 17 Mai 2022 08:39

Login pentru a posta comentarii
Go to top