Imprimă această pagină

Marcel Boloș: ”Orientările Comisiei privind renegocierea PNRR au fost publicate în aceste zile”

 

 

România își poate atinge potențialul agricol uriaș doar prin investițiile în irigații, a susținut luni – 6 iunie, ministrul Investiţiilor, Marcel Boloş, în contextul discuțiilor legate de regenocierea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Marcel Boloș a argumentat că România încearcă să pună în discuţia Comisiei Europene securitatea alimentară, el precizând că țara noastră nu este în situaţia în care are o astfel de problemă, pentru că are un potenţial agricol uriaş, care poate fi valorificat dacă asigurăm investiţiile în infrastructură specifice. â

”Orientările Comisiei privind renegocierea PNRR au fost publicate în aceste zile. E un regulament pe care îl avem în această etapă în procedură de consultare şi de parcurâgere a etapelor premergătoare pentru a fi aprobat apoi de Parlamentul European”, a spus Marcel Boloş, conform news.ro.

Ministrul a arătat că problema efectelor crizei războiului din Ucraina generează şi această problemă legată de securitatea alimentară.

”România nu este în situaţia în care are o astfel de problemă cu privire la securitatea alimentară, ea are un potenţial agricol uriaş care, ştim bine cu toţii, poate fi valorificat dacă asigurăm investiţiile în infrastructură specifice, iar irigaţiile, din acest punct de vedere, reprezintă o investiţie şi nu este doar securitatea alimentară privită prin prisma acestor investiţii în irigaţii. Discutăm şi de alte tipuri de investiţii specifice, cum ar fi procesare, sprijin al fermierilor, calificarea resurselor umane pe domeniul acesta foarte important pentru România”, a spus Boloş, arătând că problema este mult mai complexă din punctul de vedere al tipului de criză.

 

Marcel Boloş a mai afirmat că în acest moment, Comisia Europeană abordează problema independenţei energetice în cadrul programului RepowerEU, dar se pot pune în discuţii şi alte tipuri de modificări, Comisia Europeană trimiţând chestionare statelor membre cu privire la capitolul de independenţă energetică.

Ministrul Investiţiilor a explicat că România, în acest chestionar, a ridicat problema securităţii alimentare, la alte comentarii, ”care este extrem de serioasă la nivel european şi naţional”.

”Încercăm să punem în discuţia Comisiei Europene securitatea alimentară şi măsurile pe care fiecare stat membru al trebui să le adopte pentru rezilienţa sistemelor agricole şi pentru tipurile de investiţii specifice, care fiecare ţară îl are”, a mai spus Boloş.

Reamintim că Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat că după ce Asociația Forța Fermierilor (AFF) a solicitat redeschiderea Planului Național de Redresare și Reziliență –  PNRR, liderii coaliției de guvernare au decis într-o ședință desfășurată vineri, 3 iunie, să ceară Comisiei Europene, în mod oficial, renegocierea planului.

 

Despre acest subiect aici: Irigațiile, introduse în PNRR așa cum a solicitat Asociația Forța Fermierilor. Decizia coaliției de guvernare!

 

Sursa:

https://agrointel.ro/225809/marcel-bolos-orientarile-comisiei-privind-renegocierea-pnrr-au-fost-publicate-in-aceste-zile/

Ultima modificare Miercuri, 08 Iunie 2022 09:02

Login pentru a posta comentarii