Secretar de stat MADR ASTĂZI: ANT zootehnie, buget majorat de șase ori! Cuantum toate ajutoarele din zootehnie!

Bugetul pentru plata ajutorului național tranzitoriu din zootehnie, ANT, subvenția APIA mică, a fost majorat de șase ori, a anunțat astăzi secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Barabasi Antal Szabolcs, care a prezentat, în cadrul Conferinței Internaționale Meat&Milk, toate formele de sprijin de care beneficiază crescătorii de animale și bugetele alocate pentru fiecare. 

"O să trec în revistă formele de sprijin pentru zootehnie: sprijin cuplat zootehnic, cunocutul SCZ, pentru anul de cerere 2021 cu un buget total alocat de 186 milioane euro.

ANT, ajutoarele naționale tranzitorii în sectorul zootehnic, pentru anul de cerere 2021, bugetul a fost majorat de peste 6 ori față de anul precedent, astfel plafoanele alocate ANT sunt în sumă de 136 milioane euro.

colaj-plata-animale_b

Ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor cu scopul îmbunătățirii calităților genetice a efectivelor de animale, implicit a potențialului de producție la rasele de animale care au întocmite programe de ameliorare, pentru anul 2022, suma alocată ajutorului de stat este de maxim 96 milioane de lei.

Ajutorul de stat pentru susținerea activității crescătorilor de bovine, suine și avicol, în contextul crizei economice generate de pandemia Covid 19, valoarea totală maximă a schemei este de 454 de milioane de lei. Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 30 iunie 2022.

Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna și Mangalița, pentru perioada 2020-2022, valoarea totală a schemei de ajutor de minimis pentru 2022 este de 640 de mii de lei și se asigură de la bugetul de stat. Pentru Programul de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție au depus cerere de înscriere 36 de beneficiari, iar suma alocată ajutorului este de 1.132.510 lei.

Programul de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol, au fost depuse 26 de cereri, iar suma alocată ajutorului este 273 milioane lei", a spus secretarul de stat MADR.

 

Sursa:

https://www.agroinfo.ro/politic/secretar-de-stat-madr-astazi-ant-zootehnie-buget-majorat-de-sase-ori-cuantum-toate-ajutoarele-din-zootehnie

Ultima modificare Miercuri, 08 Iunie 2022 09:04

Login pentru a posta comentarii
Go to top