Până la urmă nu scăpăm de taxe noi. Guvernul vrea mai mulţi bani de la întreprinzatori şi măreşte impozitul pe dividende de la 5% la 8%. Plus: TVA pentru băuturi precum Coca-Cola sau Pepsi-Cola creşte de la 5% la 19%

Guvernul nu va introduce taxa de solidaritate, însă va creşte impozitul pe dividende de la 5%, cât este în prezent, la 8% şi va majora accizele la tutun şi alcool, impozitul pe câştiguri din jocuri de noroc şi TVA-ul pentru sucurile carbogazoase, au precizat surse politice pentru Mediafax.

„Menţinem cota unică. Nu susţinem şi nu avem taxare suplimentară, indiferent că vorbim de taxa de solidaritate. Deci nu avem taxă de solidaritate. Încercăm să atragem investitori. Investiţiile directe au crescut cu 34 la sută. Am avut un dialog permanent cu mediul de afaceri. Căutăm să devenim accesibili cu relocarea investiţiilor”, a spus Nicolae Ciucă în şedinţa BPN al PNL, potrivit unor surse liberale.

Potrivit surselor citate, premierul Nicolae Ciucă, preşedinte al PNL, a precizat că a fost aprobată eliminarea unor excepţii pentru ajustarea fiscală.

„S-a convenit mărirea accizelor la alcool şi tutun, TVA de19% pentru băuturile cu zahăr, iar impozitul este propus să crească la 40% pentru jocurile de noroc. Scutirea de impozit pentru salariile din agricultură şi construcţii va fi până la 10 mii. Pragul de scutire era până acum de 30 de mii de lei”, a adăugat Nicolae Ciucă.

De asemenea, Ciucă a precizat că impozitarea dividendelor va fi de 8%, faţă de 5%, inclusiv pentru companiile de stat.

 

Sursa:

https://www.zf.ro/eveniment/pana-urma-scapam-taxe-guvernul-vrea-multi-bani-intreprinzatori-20952708

 


Ultima modificare Marți, 28 Iunie 2022 08:34

Login pentru a posta comentarii
Go to top