Subvenții APIA 2023: Data la care va începe eliberarea adeverințelor pentru plățile în avans

 

 

În urmă cu câteva zile, Asociația Forța Fermierilor (AFF) solicita Ministerului Agriculturii și Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) să demareze procedura de eliberare a adeverințelor pentru subvenții pe baza cărora fermierii pot lua sumele în avans, prin credite bancare. Șeful APIA, Adrian Pintea, a anunțat că aceste adeverințe sunt programate să fie eliberate începând cu data de 15 aprilie.

 

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a dat o veste bună fermierilor care așteaptă subvențiile în avans pentru campania 2023. Aceștia vor putea să solicitate de la jumătate lunii aprilie, adeverințele-punte care le permite să ia credite în baza subvențiilor care urmează să le intre în conturi în acest an.

Citiți și: AFF – solicitări urgente pentru ministrul Daea: Notificarea CE pentru despăgubirile de secetă și eliberarea adeverințelor APIA

Fermierii care au depus cererea unică la APIA, pentru campania 2023, vor putea să solicite adeverințele pentru plățile în avans, efectuate prin bănci, de la jumătate lunii aprilie. Vestea a fost dată chiar de șeful APIA, Adrian Pintea, pe pagina sa de Facebook răspunzând astfel la întrebarea unui fermier.

 

”Pentru cultura mare când se vor elibera adeverințe”, a fost întrebarea lansată de un fermier șefului APIA, în mediul online. Adrian Pintea a răspuns prompt: ”Preconizăm după data de 15 aprilie”.

Adeverințele eliberate de APIA permit fermierilor să obțină banii pentru subvenții în avans de la bănci pentru campania 2023. Anul trecut agenția a eliberat documentelor fermierilor încă din 16 martie dar în acest an încă nu a făcut un anunț oficial în acest sens. De aceea, Asociația Forța Fermierilor (AFF) a solicitat printr-o adresă transmisă Ministerului Agriculturii, pe 27 martie, să înceapă eliberarea adeverințelor cu care fermierii pot obține în avans subvențiile APIA la hectar, prin intermediul instituțiilor bancare.

Programul ”De 3 ori subvenția” va continua și în 2023

Directorul APIA a confirmat de asemenea, că Programul ”De 3 ori subvenția” va continua și în acest an. Adrian Pintea nu a dat însă mai multe detalii legate, dacă acesta va funcționa similar anului trecut.

Prin acest program reamintim că fermierii au putut primi adeverințe pentru credite, pentru 3 ani de subvenții, adică anul în curs și încă 2 ani în avans.

 

 

Sursa:

https://agrointel.ro/254030/subventii-apia-2023-eliberare-adeverinte-credite-anunt/

Ultima modificare Vineri, 07 Aprilie 2023 10:57

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top