Primar de comună: Pe oameni nu-i interesează terenurile! Le lasă nemuncite!

 

 

Agricultura și lucrul la câmp nu mai prezintă interes pentru tinerii din unele zone rurale ale țării, iar vârstnicii nu mai pot face față noilor provocări, așa că terenurile sunt lăsate pârloagă, de cele mai multe ori necadastrate.

 

Este și cazul mai multor hectare de teren nemuncite din comuna Scoarța, județul Gorj, care arată ca și cum au fost pur și simplu părăsite de localnici.

Primarul comunei gorjene Scoarța, Ion Stamatoiu (foto: pandurul.ro)

Autoritățile locale din Scoarța spun că nu pot cadastra aceste suprafețe pentru că proprietarii nu s-au prezentat cu documentele la Primărie atunci când au fost chemați.

Cultivarea terenurilor nu mai este de mult în localitate o activitate atractivă pentru localnici, motiv pentru care sunt puțini cei care se mai implică în agricultură. Astfel, majoritatea terenurilor nu sunt muncite, susține primarul comunei gorjene Scoarța, Ion Stamatoiu.

”Oamenii nu mai muncesc terenurile. Cei bătrâni nu mai pot, deși mulți și-ar dori, iar pe cei tineri nu-i interesează munca la câmp. În lunca Budieni se lucrează terenul pentru că e luat în arendă de cineva, dar în rest nu prea. Foarte puțin se mai cultivă la noi în comună”, a spus edilul Ion Stamatoiu pentru pandurul.ro.

Primăria a angajat firmă pentru cadastru, dar localnicii au fost dezinteresați

Proprietarii de terenuri au fost chemați în repetate rânduri la primărie pentru efectuarea cadastrului, însă nu s-au prezentat. În cele din urmă, firma care se ocupa cu cadastrarea a renunțat.

 

”Am vrut să facem cadastru în localitate, atât pe extravilan cât și pe intravilan. Am chemat proprietarii de terenuri de câteva ori la primărie cu actele de proprietate și nu au venit. Firma din Craiova a renunțat pentru că nu a putut cadastra în aceste condiții. Au avut multe tentative, dar până la urmă au renunțat. Pe oameni nu-i interesează terenurile și de aceea le și lasă nemuncite”, a declarat primarul Ion Stamatoiu.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/258730/primar-de-comuna-pe-oameni-nu-i-intereseaza-terenurile-le-lasa-nemuncite/

Ultima modificare Joi, 11 Mai 2023 12:10

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top