Șeful APIA: Datele importante la plata subvențiilor APIA pentru acest an!

Atenție, fermieri, crescători de animale, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță datele importante la plata subvențiilor APIA pentru acest an.

"Analizând datele campaniei 2023 de primire a cererilor de sprijin, putem spune cu convingere că facem echipă bună și anul acesta cu fermierii noștri, pentru că de la 1 martie 2023 și până în prezent, numărul cererilor de sprijin primite de APIA a ajuns la 620.095 de cereri, pentru o suprafață de 6.20 milioane de hectare!

colaj-termen-control_b

Reamintesc cu acest prilej fermierilor că a fost aprobată prelungirea termenului de depunere a cererilor de plată pentru Campania 2023 până la data de 31 mai inclusiv, fără penalizări.

Conform Hotărârii Guvernului nr. 422/10.05.2023, cererile de plată pot fi depuse şi după data-limită de depunere, până cel târziu la data de 9 iunie inclusiv, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea de plată ar fi fost depusă până la termenul stabilit.

Dacă o astfel de întârziere depășește data de 9 iunie, cererea de ajutor sau de plată este considerată inadmisibilă, iar beneficiarului nu i se acordă niciun ajutor sau sprijin.

Modificările la cererile de plată se depun fără penalități de întârziere până la data de 9 iunie inclusiv.

Modificările la cererile de plată pot fi depuse și după data de 9 iunie până cel târziu data de 16 iunie inclusiv, cu o reducere de 1% pe zi lucrătoare a sumelor pentru utilizarea efectivă a parcelelor agricole în cauză.

Săptămâna aceasta am autorizat 102,32 milioane de lei, reprezentând sprijinul financiar în valoare de pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin. Acest sprijin financiar a fost plătit unui număr de 12.380 beneficiari.

Autorizăm în continuare plățile aferente cererilor depuse în Campania 2022, în conformitate cu termenele prevăzute în legislația europeană, astfel că până la acest moment au fost autorizate la plată 2,78 miliarde euro aferente Campaniei 2022," a anunțat șeful APIA, pe Facebook.

 

Sursa:

https://www.agroinfo.ro/politic/seful-apia-datele-importante-la-plata-subventiilor-apia-pentru-acest-an

Ultima modificare Marți, 16 Mai 2023 08:28

Login pentru a posta comentarii
Go to top