Organizația de Femei BNS, scrisoare deschisă către Guvern și Parlament

Organizația de Femei din Blocul Național Sindical, alături de Organizația de Femei a Sindicatului FORD, a trimis vineri o scrisoare deschisă către Guvernul României și Parlamentului României prin care solicită să demareze procedura de ratificare a Convenției Organizației Internaționale a Muncii (OIM) nr. 190 pentru Eliminarea Violenței și Hărțuirii în Lumea Muncii și a Recomandării OIM nr.206/2019 privind violența și hărțuirea.

Organizația de Femei a BNS atrage atenția că, deși Convenția nr. 190 a fost adoptată de Organizația Internațională a Muncii în anul 2019, iar statul român și partenerii sociali au votat în favoarea acesteia, nici până în prezent nu au fost inițiate procedurile de ratificare.

Ratificarea Convenției nr. 190 și alinierea legislației și politicilor publice anti-hărțuire la standardele Organizației Internaționale a Muncii sunt esențiale pentru o mai bună protecție a lucrătorilor împotriva hărțuirii. Acest demers ar face posibil ca statul român să intre într-un proces de îmbunătățire a legislației și politicilor publice relevante și de raportare la intervale regulate cu privire la aplicarea Convenției, precum și să beneficieze de asistență tehnică din partea OIM, dacă este necesar.

Salutăm faptul că Autoritatea Națională pentru Egalitate de Șanse susține la rândul său ratificarea Convenției OIM 190. Având în vedere faptul că în coordonarea Secretarului de Stat ANES își desfășoară activitatea Comisia Națională în Domeniul Egalității de Șanse între Femei și Bărbați, respectiv Comisiile Județene în domeniul Egalității de Șanse între Femei și Bărbați, în baza prevederilor legii 202/2002 vă aducem la cunoștință faptul că în anumite județe ( Dolj, Galați, etc. ) aceste comisii nu funcționează cu toate că au fost numeroase solicitări din partea BNS transmise către autoritățile locale.  

Vă rugăm pe această cale să ne susțineți și să faceți toate demersurile necesare pentru o buna funcționare și comunicare în teritoriu!

 

Sursa:

https://www.bns.ro/media-noutati/comunicate-de-presa/organizatia-de-femei-bns-scrisoare-deschisa-catre-guvern-si-parlament

Ultima modificare Marți, 23 Mai 2023 13:55

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top