Daniel Botănoiu a fost numit consilier de stat în Cancelaria premierului Marcel Ciolacu

 

 

Daniel Botănoiu, președintele Asociației Fermierilor din România și fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a fost numit consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului. Decizia privind numirea lui Botănoiu a fost publicată astăzi, luni – 3 iulie, în Monitorul Oficial.

 

”Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Dumitru-Daniel Botănoiu se numește în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului”, se arată în decizia publicată în această seară în Monitorul Oficianl nr. 608.

Daniel Botănoiu este doctor în științe agricole

Daniel Botănoiu este inginer agronom, diploma obținând-o la USAMV București în 1994, după care a făcut, la aceeași universitate, și un master în genetica plantelor. În 1993, timp de un an, a făcut parte din programul Tempus, la Institutul Național de Agronomie Paris-Grignon din Franța. Ulterior, în 2006, Botănoiu a obținut și o licență în drept de la Universitatea Ecologică București și doctoratul în științe agricole la USAMV București.

 

În MADR, Botănoiu a început să lucreze la Agenția Domeniilor Statului în 2001, de unde a avansat ca Director General în Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale – Societatea Naţională a Produselor Agricole, funcție pe care a ocupat-o până în 2005. Botănoiu a trecut apoi în mediul asociativ, la Asociaţia Naţională a Depozitarilor de Grâu din România (2016-2017). A fost ulterior Preşedinte Executiv al Asociaţiei Generale a Producătorilor Agricoli din România (iulie 2005 – iulie 2007), iar în perioada iunie 2007 – martie 2009 a fost director executiv al Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România FNPAR.

În 2009, în perioada aprilie-octombrie, Daniel Botănoiu s-a întors la MADR pe funcția de Director General – Direcţia Generală de Politici Agricole, ca apoi să conducă, din poziția de preşedinte, Confederaţia Naţională PRO AGRO (2011-2012) și să activeze în privat Consilier la SC Dancor – Valmedia Agency SRL.

În 2012, Daniel Botănoiu a fost numit secretar de stat în MADR, funcție pe care a deținut-o până în noiembrie 2019, când la MADR a venit liberalul Adrian Oros. Din 7 iulie 2021, Daniel Botănoiu este președinte al Asociației Fermierilor din România.

 

În 2018, Daniel Botănoiu, la acea vreme secretar de stat în MADR, a fost decorat de către Ambasada Franței cu Ordinul Meritul Agricol în grad de Ofițer.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/264236/daniel-botanoiu-a-fost-numit-consilier-de-stat-in-cancelaria-premierului-marcel-ciolacu/

Ultima modificare Miercuri, 05 Iulie 2023 09:02

Login pentru a posta comentarii
Go to top