Anunțul șefului APIA pentru fermierii care au încasat subvenția de 73 euro/vacă!

 

 

Anunț important pentru subvenția APIA pentru vaci de lapte. Directorul general, Adrian Pintea, a anunțat un criteriu important de eligibilitate care exclude o mare parte dintre fermieri, mai exact acei crescători care au încasat deja plata pe cap de animal în prima sesiune din anul 2023.

 

Fermierii care au încasat subvenția de 73 de euro pe cap de animal în prima sesiune de plată derulată de APIA, nu mai pot depune cereri să primească încă o dată banii, a anunțat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO, șeful APIA, Adrian Pintea. Restul fermierilor care îndeplinesc condițiile de eligibilitate pot depune cererile și documentele justificative la APIA până miercuri, 9 august.

Condițiile de eligibilitate și documentele obligatorii, aici: Ajutor pentru crescătorii de vaci – condiții. Cererile se depun la APIA, până pe 9 august

Cererile pentru subvenția temporară pentru vacile de lapte se depun la APIA, până pe 9 august

Șeful APIA: Fermierii care au încasat banii nu mai pot depune cereri 

 

Adrian Pintea a declarat astăzi, marți – 18 iulie, pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO că fermierii care au primit deja banii în cont și au fost eligibili în prima sesiune de depunere a cererilor pentru vacile de lapte nu mai pot cere subvenția acum.

”După cum se știe această sesiune este făcută pentru cei care nu au putut depune în prima campanie din cauza unor condiții de eligibilitate, care au fost modificate în favoare fermierilor în Parlament. Categoric fermierii care au încasat deja banii nu pot depune din nou cererea iar aceștia, în cazul în care totuși merg la APIA, vor trece printr-o verificare administrativă iar funcționarul responsabil vede că fermierul a încasat deja subvenția. Deci nu se pune problema că fermierii pot ”păcăli” funcționarul”, a menționat Adrian Pintea.

 

Ce șanse au totuși fermierii să primească bani în plus 

Fermierii care au încasat subvenția de 73 euro au totuși o șansă să mai primească o diferență până la 100 de euro pe cap de animal, adică 27 de euro. Acest lucru va fi posibil doar dacă suma pusă la bătaie de APIA în a doua sesiune, adică 20 de milioane de euro nu se va epuiza în totalitate după ce se va stabili numărul de fermieri eligibili.

Anunțul privind posibilitatea unui sprijin mai mare a fost făcut de ministrul Agriculturii, Florin Barbu. ”Și am ajuns la concluzia că după finalizarea celor 2 sesiuni, în cazul în care sumele nu vor fi epuizate atunci vor fi repartizare până la creșterea unui cuantum de 100 euro/cap de vacă de lapte”, a spus acesta miercuri – 14 iunie, când se afla la audierile din Parlament pentru funcția de ministru.

Campania a doua de cereri, posibilă la inițiativa Agrointeligența 

Fermierii au șansa să ceară banii rămași necheltuiți după ce Agrointeligența-AGROINTEL.RO a preluat plângerile fermierilor din mai multe zone ale țării care nu puteau încasa banii din cauza condițiilor de eligibilitate.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/233534/anuntul-sefului-apia-pentru-fermierii-care-au-incasat-subventia-de-73-euro-vaca/

Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2023 20:12

Login pentru a posta comentarii
Go to top