Decizie MADR în vigoare de la 1 august!

e la 1 august 2023 scad prețurile la alimentele de bază, decizie a Ministerului Agriculturii inclusă în Ordonanța de Urgență 67/2023. Pentru a pregăti implementarea măsurii, ministrul agriculturii a avut astăzi o ședință la MADR.

Ministrul Florin-Ionuț Barbu a avut joi, 20 iulie 2023, o întâlnire cu reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România din sectorul alimentar, reprezentanți ai procesatorilor, ai Consiliului Concurenței și ai Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Întâlnirea a avut drept scop evaluarea stadiului pregătirilor pentru implementarea OUG 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creșterii excesive a prețurilor la unele produse agricole și alimentare, act normativ ce își va produce efectele începând cu data de 1 august 2023.

procsatori madr_b

„Dialogul cu dumneavoastră este esențial, atât înainte cât si post implementarea măsurilor incluse în OUG 67, pentru că trebuie să ne asigurăm că românii vor simți cu adevărat efectele benefice ale acestui act normativ. Știu că vremurile sunt dificile pentru toți, de aceea vă mulțumesc încă o dată pentru că ați înțeles că trebuie să facem acest efort comun pentru a-i ajuta pe cei cu venituri mici și medii să suporte mai ușor prețurile la produsele alimentare de strictă necesitate. Am văzut că un mare lanț de magazine a limitat deja adaosurile comerciale, înaintea datei de 1 august. Îi felicit și le mulțumesc. Este o dovadă clară că acest parteneriat pe care ni l-am asumat funcționează și acest fapt îmi dă încredere că mecanismul instituit prin acest act normativ va produce efectele așteptate”, a declarat ministrul agriculturii, Florin Barbu.

În cadrul dialogului dintre autorități și reprezentanții comercianților și procesatorilor implicați în lanțul comercial au fost discutate aspecte privind stadiul armonizării contractelor aflate în derulare pe lanțul de comercializare, clarificări în legătură cu lista produselor pentru care se vor aplica măsurile prevăzute în actul normativ, precum și modalitățile în care vor fi operate și verificate reducerile de adaos comercial, astfel încât implementarea actului normativ să se producă fără sincope.

Următoarea întâlnire dintre reprezentanții autorităților, cei ai Asociației Marilor Rețele Comerciale din România și reprezentanții procesatorilor va avea loc în prima săptămână a lunii august, pentru a fi verificat stadiul implementării măsurilor prevăzute în actul normativ, imediat după intrarea în vigoare a OUG 67/2023.

 

Sursa:

https://www.agroinfo.ro/politic/decizie-madr-in-vigoare-de-la-1-august

Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2023 20:20

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top