Ministrul Barbu cu oierii, modificări la subvențiile din oierit!

Ministrul agriculturii Florin Barbu a discutat astăzi, 16 august 2023, cu reprezentanții crescătorilor de ovine din România despre modificări la subvențiile din oierit. 

În cursul zilei de miercuri, 16 august, reprezentanții federațiilor și asociațiilor de creștere a ovinelor au participat la sediul MADR la o discuție aplicată cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin BARBU. Tema a constituit-o discutarea propunerilor de modificare a Planului Strategic PAC 2023-2027 care vizează intervenţiile adresate sectorului ovin aferente Pilonului I, informează MADR. 

oi barbu_b

Ministrul le a solicitat participanților să expună problemele cu care se confruntă în activitate pentru a-i sprijini în găsirea soluțiilor, astfel încât sectorul ovin să continue să se dezvolte.

„Vă mulțumesc că ați răspuns invitației noastre și ați venit aici pentru a avea o întâlnire de lucru. Dumneavoastră știți foarte bine ce aveți de făcut, pentru că faceți această activitate de atâta timp, eu îmi doresc să venim cu pârghiile instituționale necesare pentru a ajuta sectorul ovin să crească și să se dezvolte. Reprezentați un sector important, ce ocupă locul 3 în Europa, după Spania și Grecia, raportat la efectivele de animale. De-a lungul timpului, efectivele au crescut, de aceea trebuie să promovăm sectorul și să-l dezvoltăm pentru a ajunge cu oaia românească pe piețele europene și internaționale”, a declarat ministrul Florin Barbu.

oi barbu doi_b

La ședința de azi au participat Iulian Bucur, secretar de stat, Dana Rebega, directorul general al DGDR, Florinel Bîrcă, directorul general al ANZ, precum și directori și experți din cadrul Direcției de Zootehnie din cadrul MADR.

 

Sursa:

https://www.agroinfo.ro/politic/astazi-ministrul-barbu-cu-oierii-modificari-la-subventiile-din-oierit

Ultima modificare Joi, 17 August 2023 15:04

Login pentru a posta comentarii
Go to top