Decizie azi, la MADR: Prețurile pentru purcei și porci grași – publicate online

 

 

Decizii importante privind sectorul de creștere a suinelor. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, alături de președintele ANSVSA – Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, s-au întâlnit cu cei mai importanți crescători de porci din România și cu liderii organizațiilor din acest sector.

 

Ministerul Agriculturii a anunțat că astăzi, marți – 29 august, la sediul MADR, a avut loc o întâlnire de lucru între ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu și președintele ANSVSA, Alexandru Bociu, cu reprezentanții sectorului suin.

Principala tema de discuție a constituit-o modificarea actului normativ ce stabilește metodologia și plata despăgubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale tăiate, ucise sau altfel afectate în vederea lichidării rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor, potrivit sursei citate.

 

Ședința cu crescătorii de suine a avut loc la sediul MADR

Ce s-a discutat cu crescătorii de porci din România

Stabilirea normelor de biosecuritate în ceea ce privește pesta porcină africană, precum și susținerea sectorului suin pentru primirea de sprijin pe cadrul temporar Ucraina au fost alte subiecte abordate în cadrul întâlnirii.

”Este important ca toate instituțiile să colaboreze pentru salvarea sectorului suin, în așa fel încât balanţa comercială să nu mai fie deficitară pentru produsele din carne de porc. Dacă avem continuitate pe proiectele de siguranță alimentară demarate cred că sunt îndeplinite toate premisele ca acest obiectiv să fie atins. Consider că toţi avem datoria să asigurăm românilor carne şi produse alimentare fabricate în România. E păcat ca producția însemnată de cereale să plece la export, atâta timp cât avem posibilitatea să integrăm materia primă în celelalte sectoare și să dezvoltăm sectorul zootehnic, care înseamnă, de fapt, plus valoare”, a afirmat ministrul Barbu, potrivit unui comunicat de presă al MADR.

 

În privința procedurii de stabilire a prețurilor de referință pentru suinele afectate de PPA, participanții au convenit utilizarea datelor furnizate de ICEADR (Institutul de Cercetare pentru Economia Agriculturii și Dezvoltării Rurale), care va comunica prețurile de referință pentru tineretul porcin la 25 de kilograme și porcul gras la 100 de kilograme către ANSVSA și le va posta pe site-ul propriu al ICEADR.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/270224/decizie-azi-la-madr-preturile-pentru-purcei-si-porci-grasi-publicate-pe-site-ul-ansvsa/

Ultima modificare Miercuri, 30 August 2023 18:37

Login pentru a posta comentarii
Go to top