Adrian Pintea a fost numit secretar de stat în Ministerul Agriculturii

 

 

Adrian Pintea a fost numit secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Decizia, care era una așteptată, a fost publicată în Monitorul Oficial în această seară. Tot astăzi, luni – 28 august, a fost eliberat din funcția de secretar de stat în MADR Iulian Bucur.

 

Adrian Pintea a condus în ultimii ani Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), iar începând de mâine, marți – 29 august, va prelua la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale atribuțiile de secretar de stat. Numirea sa a fost oficializată în Monitorul Oficial, iar imediat după publicarea deciziei, Adrian Pintea a transmis un mesaj adresat în primul rând colegilor săi din cadrul APIA.

Adrian Pintea a fost timp de 7 ani director general al APIA

 

”Am avut deosebita onoare să conduc această frumoasă instituție timp de 7 ani.

Timpuri de efort susținut, multe zile și nopți de muncă, multe sacrificii, dar mereu am lucrat cu plăcere, pentru că astfel, am adus APIA, împreună cu dumneavoastră, la cea mai înaltă valoare și performanță.

Cu mândrie pot să afirm că astăzi este una dintre cele mai competitive instituții publice din România, cu o echipă puternică și oameni extraordinari.

 

A fost o onoare pentru mine și o mândrie că am fost cel mai longeviv director general din istoria agenției. Acest lucru a fost posibil datorită dumneavoastră și a muncii dumneavoastră!

Mă alătur echipei domnului ministru Florin Barbu – ministrul Agriculturii – în calitatea de secretar de stat.

Mulțumesc Partidului Social Democrat pentru primirea calduroasă și domnului Adrian Gâdea – Președintele PSD Teleorman pentru susținerea și încrederea acordată!

Voi fi mereu aproape de fermieri!”, a spus Adrian Pintea imediat ce numirea sa a fost publicată în Monitorul Oficial.

Cine ar putea prelua funcția de director general al APIA

După numirea lui Adrian Pintea la Ministerul Agriculturii, șefia APIA rămâne vacantă. Funcția de director general ar urma să fie preluată de unul dintre cei doi directori generali adjuncți pe care APIA Central îi are în prezent: Paul Kmen sau Cornel Turcescu.

 

La Ministerul Agriculturii, la acest moment, în echipa ministrului Florin Barbu se află cinci secretari de stat: Sorin Moise (PSD), Ion Găman (PSD), Aurel Simion (PNL), Costin Telehuz (PNL) și Adrian Pintea (PSD), și un subsecretar de stat, Cristian-Mihael Leonov. MADR îl are secretar general pe Mihai Puțintei, iar secretari generali adjuncți sunt Dumitru Jeacă și Adrian Savu.

 

Sura:

https://agrointel.ro/270168/adrian-pintea-secretar-de-stat-in-ministerul-agriculturii/

 

Ultima modificare Miercuri, 30 August 2023 18:55

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top