Pekka Pesonen părăsește funcția de Secretar General COPA-COGECA

 

 

Pekka Pesonen, poate cea mai emblematică figură a organizației COPA-COGECA se retrage din funcția de Secretar General pe care a ocupat-o de aproape 17 ani. Motivul invocat este o funcție negociată în Finlanda, țara sa de origine, unde, de la 1 februarie, va face parte din echipa de conducere a Ministerului Agriculturii.

 

Anunțul privind plecarea lui Pekka Pesonen de la COPA-COGECA a fost făcut chiar de către acesta, într-un mesaj transmis tuturor organizațiilor membre.

Ieri, joi – 25 ianuarie, Guvernul din Finlanda l-a numit pe Pekka Pesonen în postul de secretar permanent în Ministerul Agriculturii și Pădurilor pentru perioada 1 februarie 2024 – 31 ianuarie 2029. Mandatul actualului secretar permanent Jaana Husu-Kallio se încheie la 31 ianuarie 2024, potrivit unui comunicat oficial.

”Vă mulțumesc pentru încredere. Îmi voi folosi toată energia și experiența în beneficiul Ministerului Agriculturii și Pădurilor și al ramurii sale administrative. După o perioadă lungă de muncă în străinătate, mă întorc în Finlanda cu o mare motivație de a lucra pentru producția primară finlandeză (…) Activitatea organizației de fermieri și cooperative europene COPA-GOCEGA a acoperit aproape întreaga ramură administrativă a Ministerului Agriculturii și Pădurilor, iar acum voi privi aceleași chestiuni dintr-o perspectivă puțin diferită. Deși măslinii sau vița de vie nu cresc în Finlanda, experiența reprezentării intereselor are cu siguranță ceva de oferit”, a declarat Pesonen la numirea în noua funcție.

Activitatea COPA-COGECA nu va fi suferi perturbări

Din informațiile Agrointeligența – AGROINTEL.RO, în mesajul transmis organizațiilor membre COPA-COGECA, Pekka Pesonen a aratat că, înainte de a părăsi COPA-COGECA, a luat măsurile necesare ca activitatea să nu fie perturbată.

 

Pekka Pesonen a ocupat din 2007 funcția de secretar general al Copa-Cogeca, care reprezintă fermierii și cooperativele agricole europene. Anterior a lucrat ca secretar de stat al ministrului agriculturii și pădurilor și al Uniunii Centrale a Producătorilor Agricoli și a Proprietarilor de Păduri (MTK).

 

Sursa:

https://agrointel.ro/285176/pekka-pesonen-paraseste-functia-de-secretar-general-copa-cogeca/

Ultima modificare Luni, 29 Ianuarie 2024 16:59

Login pentru a posta comentarii
Go to top