Florin Barbu: De ce alte state să aibă subvenție de 376 euro/ha și fermierii români 176 euro/ha?

 

Diferență uriașă între subvențiile pe care le primesc fermierii români și colegii lor din Europa. Potrivit ministrului Agriculturii, Florin Barbu, producătorii agricoli din țara noastră încasează o plată de circa 176 de euro iar alți fermieri europeni ajung la sume și de 376 de euro pe hectar.

 

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat astăzi, luni – 5 februarie, că atâta vreme cât va ocupa această funcție nu va mai permite să se facă diferență la cuatumurile care se achită fermierilor români, comparativ cu cei europeni. Acesta a dezvăluit că fermierii români primesc o plată de 176 euro/ha pe când cei europeni ajung la 376 de euro/ha.

 

 

Florin Barbu vrea subvenții egale pentru fermierii din România cu cei din Europa

Florin Barbu, MADR: De ce alte state să aibă subvenție de 376 de euro iar fermierii români de 176 de euro?

Ministrul Agriculturii a arătat că fermierii trebuie să aibă șanse egale, având în vedere că toți fac parte din ”familia europeană”. Potrivit lui Florin Barbu, în cazul subvențiilor este greu de înțeles de ce alte state beneficiază de 376 de euro/ha iar fermierii români au subvenție de 176 de euro.

”Trebuie ca toți fermierii din Uniunea Europeană să aibă șanse egale pentru că atunci când ești într-o familie europeană, așa cum este și în cazul subvențiilor. De ce alte state să aibă subvenție de 376 de euro iar fermierii români să aibă subvenție de 176 de euro? Așa am spus și în Consiului de miniștri că atâta timp cât facem parte din această familie europeană toți trebuie să fim egali. Că nu cred că este vreun fermier român care face diferența între doi copii. Dacă ai 2 copii trebuie să le împarți în mod egal ce ai. Asta am cerut și eu în familia europeană: toată lumea în mod egal”, a spus ministrul n cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, o coproducție TVR și Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

 

Ministrul Agriculturii: Discuțiile pentru PAC 2027 trebuie să pornească de la convergență 100 %

Florin Barbu a completat că discuțiile pentru viitoarele subvenții din PAC 2027 ar trebui să înceapă de la convergență 100%. ”Eu consider că discuțiile care încep pentru noul PAC din 2027 trebuie să pornească de la convergență 100 %. Formula prin care a fost instituită subvenția pe care stat eu vă asigur că atâta timp cât voi fi ministru al Agriculturii, nu voi mai accepta lucrul acesta”, a mai declarat ministrul Agriculturii.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/286104/florin-barbu-de-ce-alte-state-sa-aiba-subventie-de-376-euro-ha-si-fermierii-romani-176-euro-ha/

Ultima modificare Miercuri, 07 Februarie 2024 07:57

Login pentru a posta comentarii
Go to top