Oficial: APIA amână startul campaniei de cereri pentru subvenții cu cel puțin două săptămâni

 

 

APIA amână startul campaniei de cerei cu cel puțin două săptămâni. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că amână startul Campaniei de primire a Cererilor de Plată cu cel puțin două săptămâni.

 

În acest moment se modifică legislația europeană, în sensul modificării/aprobării Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil României. Totodată, se așteaptă de la Comisia Europeană (CE) derogările privind condiționalitatea pentru GAEC 7 și GAEC 8, iar ulterior, legislația națională se va aproba în sensul celor stabilite în legislația europeană, potrivit unui comunicat de presă remis publicației noastre de către agenția de plăți.

”Astfel, având în vedere aspectele prezentate mai sus, APIA amână termenul de depunere a cererilor de plată pentru anul 2024 în funcție de calendarul stabilit pentru aprobarea tuturor actelor normative”, precizează sursa citată.

 

Aplicația IPA ONLINE este funcțională

Fermierii pot face identificarea parcelelor în aplicația IPA ONLINE

Chiar și așa, APIA a pus la dispoziția fermierilor români aplicația IPA ONLINE prin care aceștia pot face modificări/actualizări ale cererilor unice depuse, sector vegetal, FĂRĂ A avea posibilitatea de a închide cererile și a le aproba, până la stabilirea datelor concrete de începere a Campaniei 2024.

„Decalarea termenului de depunere nu va impacta Campania de plăți în avans pentru anul de cerere în curs care va începe la data de 16 octombrie 2024”, a declarat directorul general al APIA Cornel Turcescu.

Vă reamintim că Agrointeligența – AGROINTEL.RO a anunțat în premieră că depunerea cererilor de plată la APIA va fi amânată.

 

”În ceea ce privește campania de depunere a cererilor din 2024 eu preconizez că nu va începe la 1 martie, ci undeva la sfârșitul lunii martie sau la 1 aprilie. Părerea meaeste  că nu există niciun fel de problemă și nu încurcă cu nimic fermierul. Partea bună este că în primul rând APIA va finaliza toată plățile și rămâne doar Sprijinul Cuplat în sectorul vegetal”, a declarat Adrian Pintea, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, în cadrul emisiunii Agrostrategia, o coproducție TVR și Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/288971/apia-amanare-campanie-cereri-subventii-comunicat

Ultima modificare Duminică, 03 Martie 2024 09:22

Login pentru a posta comentarii
Go to top