Când se achită ajutorul pentru culturile de legume în solar

 

 

Când se achită ajutorul pentru cultura de legume în solar . Încep plățile pentru cultivatorii de legume în spații protejate, ciclul II. Beneficiarii acestui ajutor urmează să primească o subvenție de 1.000 euro/1.000 mp, direct în conturi.

 

Beneficiarii Programului de susținere a producției de legume cultivate în spații protejate pentru perioada 2023-2024, Ciclul II vor primi banii începând de săptămâna viitoare, a anunțat deputatul Adrian Alda, pe pagina sa de Facebook. Acesta a informat că pentru noul program, cel care se aplică în campania 2024, legumicultorii vor putea înființa cultura de tomate până la 30 aprilie.

Citiți și: Avansul la programele Tomata și Usturoiul – aprobat de Comisia Europeană

Plăți pentru legumicultori

Plățile pentru legumicultori încep de săptămâna viitoare

Conform unui anunț făcut de deputatul arădean, plățile pentru legumicultori vor începe de săptămâna viitoare. ”Vești bune de la MADR. Plățile pentru legumele cultivate în Spații Protejate în Ciclul II-2023 vor începe de săptămâna viitoare”, a informat parlamentarul.

 

Este vorba despre Ciclul II aferent Programului de susținere a producției de legume cultivate în spații protejate pentru perioada 2023-2024 , pentru care plata este de 1.000 euro/1.000 mp. Sumele vor fi virate în conturi de Direcțiile Agricole Județene (DAJ) de unde legumicultorii au depus cererile și documentele obligatorii în program.

Banii vor ajunge la legumicultorii care au cultivat următoarele culturi: tomate, ardei gras și/sau lung și/sau gogoșar, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac și ceapă verde. Subvenția se achită în lei, la cursul de schimb de 4,9490 lei, stabilit de către Banca Centrală Europeană la data de 29 septembrie 2022, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), seria C, nr. 379 din 3 octombrie 2022. Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăși suma de 20.000 euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual, respectiv anul depunerii cererii de înscriere în program și în cele două exerciții financiare precedente, conform prevederilor art. 3 alin. (2) din Regulamentul de minimis în sectorul agricol.

 

Legumicultorii pot  înființa cultura de Tomate până la 30 Aprilie

Pentru noul program de susținere a cultivatorilor de legume, fermierii pot înființa noile culturi până șa 30 aprilie, potrivit anunțului făcut de Adrian Alda. ”Cultivatorii de Tomate în spații protejate Ciclul 1-2024, vor putea înființa cultura de Tomate până la 30 Aprilie și se pot înscrie în Program până la 10 Mai”, a completat acesta.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/286288/cand-se-achita-ajutorul-pentru-culturile-de-legume-in-solar

Ultima modificare Duminică, 03 Martie 2024 09:40

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top