Imprimă această pagină

AGROSTAR IN PRESA

Stiriagricole.ro

https://www.stiriagricole.ro/proteste-in-sectorul-agricol-43283.html

Proteste in sectorul agricol

Salariatii Statiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Dancu-Iasi se pregatesc sa protesteze in strada fata de refuzul conducerii statiunii de a le respecta drepturile prevazute in Contractul Colectiv de Munca, dupa ce mai multe runde de negocieri au esuat.

„Nemultumirea salariatilor este legata de faptul ca drepturile prevazute in Contractul Colectiv de Munca, drepturi pe care chiar conducerea statiunii le-a promis, nu s-au concretizat prin acte aditionale si acestia nu beneficiaza de ele. Situatia este cu atat mai grava cu cat statiunea are circa 700 capete animale de care salariatii trebuie sa aiba grija, iar in conditiile in care acestia vor refuza sa le mai ingrijeasca ne intrebam ce se va intampla cu ele”, declara secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu.

Conflictul dureaza de mai multe luni, timp in care Federatia Agrostar, la care sunt afiliati salariatii statiunii, a incercat rezolvarea situatiei. Federatia, prin Blocul National Sindical, confederatie la care este afiliata, si a filialei BNS Iasi a pus in discutia Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Iasi, in luna decembrie, 2016, situatia conflictuala din cadrul statiunii. La aproape o luna de la data la care a avut loc Comisia de Dialog Social, situatia nu doar ca nu s-a imbunatatit, ci chiar s-a agravat. Angajatii si-au primit salariile cu intarziere, si asta nu pentru ca nu existau bani, ci pentru ca isi cer drepturile.

„Ca urmare a faptului ca sindicatul „a indraznit” sa se adreseze Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Iasi, conducerea SCDB Dancu nu a mai achitat salariile la timp. Conform contractului incheiat si asumat acestea, ar fi trebuit platite in data de 12 ale lunii, lucru care nu s-a intamplat nu pentru ca nu erau bani, ci pentru ca s-a dorit razbunarea pe salariati. Subliniez ca salariul unui ingrijitor de animale este de 900 lei net, in situatia in care acesta lucreaza zi lumina, deoarece animalele trebuie ingrijite 24 de ore din 24. Este de neinteles cum conducerea statiunii si-a asumat un contract colectiv de munca pe care nu-l respecta, cu atat mai mult cu cat unitatea se supune regulilor institutiilor publice”, afirma Horatiu Raicu.

Prin urmare, Federatia AGROSTAR solicita respectare prevederilor contractului colectiv, incheierea actelor aditionale la contractele individuale, cu prevederile din cadrul contractului colectiv, acordarea la timp a drepturilor salariale. Toate acestea, tinand cont de faptul ca si asa mai avem putine statiuni de cercetare – dezvoltare, ca personalul este foarte greu de gasit, ca salariile sunt foarte mici, iar salariile cercetatorilor din cadrul statiunii sunt jenant de mici pentru nivelul de pregatire pe care acestia il au.

Federatia AGROSTAR, cea mai mare federatie sindicala din domeniul agricol, are in componenta peste 45.000 de membri, atat producatori agricoli, cat si salariati din agricultura si servicii conexe, din sectorul privat, cat si din cel bugetar. Federatia AGROSTAR este una dintre putinele organizatii afiliate pe plan international, fiind afiliata UITA si EFFAT la nivel european.

Radio Romania Iasi

http://radioiasi.ro/stiri/exclusiv-federatia-agrostar-da-in-judecata-conducerea-statiunii-de-cercetare-dezvoltare-pentru-cresterea-bovinelor-dancu-iasi/

(EXCLUSIV) Federatia AGROSTAR dă in judecată conducerea Statiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Dancu-Iasi

Salariatii Statiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Dancu-Iasi se pregătesc să protesteze in stradă fată de refuzul conducerii statiunii de a le respecta drepturile prevăzute in Contractul Colectiv de Muncă, după ce mai multe runde de negocieri au esuat. Care sunt următorii pasi declară in exclusivitate pentru postul nostru de radio secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu.
Conflictul durează de mai multe luni, timp in care Federatia Agrostar, la care sunt afiliati salariatii statiunii, a incercat rezolvarea situatiei.
Federatia, prin Blocul National Sindical, confederatie la care este afiliată, si a filialei BNS Iasi a pus in discutia Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Iasi, in luna decembrie, 2016, situatia conflictuală din cadrul statiunii.
La aproape o lună de la data la care a avut loc Comisia de Dialog Social, situatia nu doar că nu s-a imbunătătit, ci chiar s-a agravat. Angajatii si-au primit salariile cu intarziere, si asta nu pentru că nu existau bani, ci pentru că isi cer drepturile.
Prin urmare, Federatia AGROSTAR solicită respectare prevederilor contractului colectiv, incheierea actelor aditionale la contractele individuale, cu prevederile din cadrul contractului colectiv, acordarea la timp a drepturilor salariale.

Cariereonline

https://www.cariereonline.ro/categorie/actual/conflict-de-munca-la-statiunea-de-cercetare-dezvoltare-pentru-cresterea-bovinelor

 

Actual, Piata Muncii/Employment

Conflict de muncă la Statiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Dancu-Iasi

Dana Badea › Mie, 2017-01-18 16:32

Salariatii Statiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Dancu-Iasi se pregătesc să protesteze in stradă fată de refuzul conducerii de a le respecta drepturile prevăzute in Contractul Colectiv de Muncă, după ce mai multe runde de negocieri au esuat.

“Nemultumirea salariatilor este legată de faptul că drepturile prevăzute in Contractul Colectiv de Muncă, drepturi pe care chiar conducerea statiunii le-a promis, nu s-au concretizat prin acte aditionale si acestia nu beneficiază de ele. Situatia este cu atat mai gravă cu cat statiunea are circa 700 capete animale de care salariatii trebuie să aibă grijă, iar in conditiile in care acestia vor refuza să le mai ingrijească ne intrebăm ce se va intampla cu ele”, declară secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu.
  
Conflictul durează de mai multe luni, timp in care Federatia Agrostar, la care sunt afiliati salariatii statiunii, a incercat rezolvarea situatiei. Acestia au adus conflictul in atentia Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Iasi, in luna decembrie anul trecut, fapt care, spun ei, le-a inrăutătit situatia.

„Ca urmare a faptului că sindicatul «a indrăznit» să se adreseze Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Iasi, conducerea SCDB Dancu nu a mai achitat salariile la timp. (...) Subliniez că salariul  unui ingrijitor de animale este de 900 lei net, in situatia in care acesta lucrează zi lumină, deoarece animalele trebuie ingrijite 24 de ore din 24” a adăugat liderul sindical.

Agroteca

http://agroteca.ro/scandal-la-statiunea-de-cercetare-dezvoltare-pentru-cresterea-bovinelor-dancu-din-iasi/

Scandal la Statiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Dancu din Iasi

18 ianuarie 2017

 

Angajatii de la Statiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Dancu din Iasi se pregătesc de proteste in stradă. Ei acuză conducerea statiunii că nu respectă contractul colectiv de muncă.

Nemultumirea salariatilor este legată de faptul că drepturile prevăzute in contractul colectiv de muncă, drepturi pe care chiar conducerea statiunii le-a promis, nu s-au concretizat prin acte aditionale si acestia nu beneficiază de ele. Situatia este cu atat mai gravă cu cat statiunea are circa 700 capete animale de care salariatii trebuie să aibă grijă, iar in conditiile in care acestia vor refuza să le mai ingrijească ne intrebăm ce se va intampla cu ele”, declară secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu.

Conflictul durează de mai multe luni, timp in care Federatia Agrostar, la care sunt afiliati salariatii statiunii, a incercat rezolvarea situatiei, se arată intr-un comunicat al Federatiei Agrostar, remis redactiei.  Federatia a pus in discutia Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Iasi, in luna decembrie, 2016, situatia conflictuală din cadrul statiunii. La aproape o lună de la data la care a avut loc Comisia de Dialog Social, situatia nu doar că nu s-a imbunătătit, ci chiar s-a agravat. Angajatii si-au primit salariile cu intarziere, si asta nu pentru că nu existau bani, ci pentru că isi cer drepturile.

Salariul unui ingrijitor 900 de lei – dat cu intarziere

 „Ca urmare a faptului că sindicatul  a indrăznit să se adreseze Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Iasi, conducerea SCDB Dancu nu a mai achitat salariile la timp. Conform contractului incheiat si asumat acestea, ar fi trebuit plătite in data de 12 ale lunii, lucru care nu s-a intamplat nu pentru că nu erau bani, ci pentru că s-a dorit răzbunarea pe salariati. Subliniez că salariul  unui ingrijitor de animale este de 900 lei net, in situatia in care acesta lucrează zi lumină, deoarece animalele trebuie ingrijite 24 de ore din 24. Este de neinteles cum conducerea statiunii si-a asumat un contract colectiv de muncă pe care nu-l respectă, cu atat mai mult cu cat unitatea se supune regulilor institutiilor publice”, afirmă Horatiu Raicu.

Federatia Agrostar solicită respectarea prevederilor contractului colectiv, incheierea actelor aditionale la contractele individuale, cu prevederile din cadrul contractului colectiv, acordarea la timp a drepturilor salariale. Toate acestea, tinand cont de faptul că si asa mai avem putine statiuni de cercetare – dezvoltare, că personalul este foarte greu de găsit, că salariile sunt foarte mici, iar salariile cercetătorilor din cadrul statiunii sunt jenant de mici pentru nivelul de pregătire pe care acestia il au.

Radio Antena satelor

http://www.antenasatelor.ro/%C8%99tiri/55-agricultura/19733-agrostar-d%C4%83-%C3%AEn-judecat%C4%83-conducerea-sta%C8%9Biunii-de-cercetare-dezvoltare-pentru-cre%C8%99terea-bovinelor-dancu-ia%C8%99i.html

AGROSTAR dă in judecată conducerea Statiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Dancu-Iasi

Salariaţii Statiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Dancu - Iasi se pregătesc să protesteze in stradă, in perioda următoare, fată de refuzul conducerii statiunii de a le respecta drepturile prevăzute in Contractul Colectiv de Muncă, după ce mai multe runde de negocieri au esuat.

Corespondentul Radio Antena Satelor, Raluca Daria Diaconiuc transmite că Secretarul general al AGROSTAR, Horatiu Raicu a declarat că federatia va da in judecată conducerea statiunii pentru că nu este respectat contractul colectiv de muncă.

In această lună, angajatii si-au primit salariile cu intarziere, si asta nu pentru că nu existau bani, ci pentru că isi cer drepturile. Conflictul durează de mai multe luni, timp in care federatia AGROSTAR, la care sunt afiliati salariatii statiunii, a incercat rezolvarea situatiei.

Federatia, prin Blocul National Sindical, confederatie la care este afiliată, si a filialei BNS Iasi a pus in discutia Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Iasi, in luna decembrie 2016, situatia conflictuală din cadrul statiunii. La aproape o lună de la data la care a avut loc Comisia de Dialog Social, situatia nu doar că nu s-a imbunătătit, ci chiar s-a agravat.

Prin urmare, Federatia GROSTAR solicita respectarea prevederilor contractului colectiv, incheierea actelor aditionale la contractele individuale, cu prevederile din cadrul contractului colectiv şi acordarea la timp a drepturilor salariale. Conducerea statiunii spune că salariile sunt date la zi şi nu ar fi alte probleme.

 Agro TV

http://www.agro-tv.ro/proteste-la-dancu-iasi/

Proteste la Dancu – Iasi

Salariatii Statiunii de Cercetare-Dezvoltare de la Dancu se pregatesc sa iasa in strada.

Acestia sustin ca negocierile avute cu cei de la conducerea statiunii au esuat si singura varianta ramasa este aceea de a protesta. Federatia AGROSTAR sustine ca angajatilor nu li se respecta drepturile prevazute in Contractul Colectiv de Munca.

 

 

 

 

 

 

Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2017 11:35

Login pentru a posta comentarii