Program sesiuni informative săptamana 24 – 27 septembrie 2018

În perioada 24 – 27.09.2018 au fost organizate în cadrul proiectului “Start-up business – o șansă pentru tine și comunitatea ta” POCU 82/3/7/105217, 4 sesiuni informative, în localitățile Insurăței, Cazasu, Ianca și Râmnicelul din județul Brăila, la care au participat în total 120 de persoane.

Rolul sesiunilor informative este de a informa publicul cu privire la oportunitățile antreprenoriale pe care Federația Agrostar, în parteneriat cu Asociația ACOR din Galați, le oferă locuitorilor din Regiunea de implementare Sud-Est prin intermediul acestui proiect.

Persoanele participante au fost informate cu privire la obiectivele, activitățile si rezultatele proiectului, condițiile de eligibilitate ale grupului tinta, condițiile de înscriere și procedura de selecție a grupului țintă, programul de formare profesională, concursul de planuri de afaceri, precum și beneficiile pentru grupul țintă din Regiunea Sud-Est.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competențe antreprenoriale pentru 620 de persoane, stagii de pratica pentru 75 de persoane în vederea dezvoltării resursei umane, încurajarea antreprenoriatului prin crearea și sprijinirea în vederea dezvoltării a 75 noi întreprinderi cu profil nonagricol, în zona urbana din Regiunea Sud-Est.

Grupul țintă este format din 620 de persoane din care 250 de persoane șomere, persoane inactive și 370 de persoane care au un loc de muncă. Din total grup țintă, 75 de persoane vor putea beneficia de consiliere, mentorat și sprijin financiar în valoare de 171.652 (aproximativ 37.000 Euro) pentru a iniția o afacere de tip Start-up și vor fi create minim 150 de noi locuri de muncă.

Ultima modificare Luni, 15 Octombrie 2018 16:47

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top