Buletin sindical informativ

Pentru mai multe informatii puteti accesa

www.syndex.ro      

„Daca nu vom ajunge la o conciliere cu administraţia, vom declanşa greva”

Negocierile dintre Sindicatul Automobile Dacia (SAD) si administratia uzinei de la Mioveni privind noul contract colectiv de munca s-au blocat saptamana trecuta iar reprezentantii angajatilor au decis declansarea conflictului de munca. Despre situatia din ce in ce mai tensionata de la Dacia ne-a oferit informatii viceliderul SAD, Ion Iordache. „Situatia de la Dacia se prezinta in felul urmator: chiar astazi (n.red. luni, 20 februarie) am sesizat, printr-o scrisoare oficiala, Inspectoratul Teritorial de Munca privind declansarea conflictului de munca. Climatul social de la Dacia s-a deteriorat vizibil in ultima perioada ceea ce a condus la starea de fapt din prezent”, a declarat Ion Iordache pentru Jurnalul de Arges.

Sursa: www.jurnaluldearges.ro

 Apel disperat al salariaţilor COS Targovişte pentru patronii ruşi: „Va rugam!”

Confor unui comunicat de presa al sindicatului Valahia, organizatorul protestului, salariatii combinatului cer cresterea salariilor de baza cu 16 %; inghetarea salariilor de baza cuprinse intre 3000 lei si 3480 lei; negocieri colective in termenul legal, cu sindicate reprezentative; pe durata reducerii/intreruperii activitatii, acordarea unui numar egal de zile de consemn la domicilu pentru toti salariatii, atunci cand situatia economica  o impune, atat pentru salariatii din sectoarele productive cat si celor din din sectoarele neproductive; toate modificarile CIM sa fie facute prin acte aditionale la CIM, fara a se incheia conventii/acorduri cu sindicate nereprezentative; respectarea libertatii de asociere si aplicarea de tratamente nediscriminatorii salariatilor in functie de apartenenta/neapartenenta la sindicat sau la un anume sindicat. 

In 19 februarie 2013, ziua in care Mechel anuntata vanzarea catre Invest Nikarom, avocatii combinatului de la Targoviste cer Tribunalului Dambovita intrarea fabricii in in insolventa. Dupa preluare, Invest Nikarom reia productia la Targoviste cu mana de lucru redusa la minimum.

Sursa: www.gazetadambovitei.ro

Personalul din sanatate nu va pierde nimic din drepturile salariale castigate in decembrie 2016

Conducerea Sanitas a avut astazi, 23 februarie 2017, la Palatul Victoria, o intalnire cu Ministrul Sanatatii, domnul Florian Bodog si cu Ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social, domnul

Gabriel Petrea, pentru a analiza solicitarile SANITAS privind Regulamentul de sporuri acordate personalului din sanatate.

Demersul organizatiei noastre urmareste nu numai adaptarea acestui regulament la realitatile prezente ale sistemului de sanatate publica, dar si stabilirea unor reguli clare si corect aplicabile. Dupa discuţiile de astazi, consideram ca exista premise ca aceste obiective ale organizaţiei noastre sa fie atinse, astfel incat nicio categorie de personal din domeniu sa nu piarda din drepturile salariale castigate pana in prezent. In cadrul dialogului cu reprezentantii celor doua institutii publice, conducerea Federatiei Sanitas a solicitat şi corectarea disfunctionalitatilor Legii nr. 250/2016, atat pentru sanatate, cat si pentru asistenta sociala, prin emiterea unei Ordonante de Urgenta, intr-un timp cat mai scurt posibil.

Sursa: www.sanitasbucuresti.ro

Ministrul Gabriel Petrea sustine modificarea Legii dialogului social intr-un mod transparent si prin consultarea tuturor partenerilor sociali

Ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social, Gabriel Petrea impreuna cu Lia Olguta Vasilescu, Ministrul Muncii si Justitiei Sociale au avut luni, 13 februarie a.c. o preconsultare cu reprezentantii principalelor confederatii sindicale si patronale din Romania pe marginea oportunitatii modificarii Legii nr. 62/2011, Legea dialogului social.

In cadrul discutiilor a fost reiterata disponibilitatea reprezentantilor sindicatelor si patronatelor de a colabora cu Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Social in vederea elaborarii unor modificari la Legea dialogului social. La intalnirea bilunara cu Ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social au participat reprezentantii principalelor confederatii sindicale si patronale: Cartel ALFA, Blocul National Sindical (BNS), Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR), Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania — FRATIA, Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN, Confederatia Patronala CONCORDIA si Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Sursa: www.agerpres.ro

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top