Buletin sindical informativ

Majoritatea salariaților Atos România, una dintre cele mai mari companii IT, se pregătesc de grevă, nemulțumiți de noul contract colectiv de muncă

Peste 70% dintre angajații din România ai grupului francez Atos, unul dintre principalii furnizori europeni de servicii IT, membri de sindicat, se pregătesc să intre în grevă de avertisment în urma încercărilor nereușite ale managementului de a găsi o soluție satisfăcătoare pentru negocierea noului contract colectiv de muncă, anunță Sindicatul IT Timișoara – SITT. Organizația sindicală are ca membri circa 1.400 angajați ai Atos România și precizează că are acordul din partea a peste 70% din membrii de sindicat angajați ai companiei pentru declanșarea grevei de avertisment. Negocierile noului contract colectiv au început în septembrie anul trecut.

Sursa: www.profit.ro

Sindicatele se pregătesc de proteste.

Sindicatele vor întâmpina viitorul Guvern cu proteste de stradă. Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, declară la RFI că există mai multe legi care trebuie amendate de noul Executiv, indiferent cine-l va conduce şi anunţă manifestaţii la începutul lunii viitoare. „În primul rând, legea dialogului social, pentru că blochează de fapt capacitatea lucrătorilor de a negocia şi de a încerca o bună distribuire a creşterii economice. A doua este Codul Fiscal, în sensul în care ceea ce se întâmplă cu aşa-numita revoluţie fiscală trebuie eliminat, pentru că nu creează decât o suprasarcină exact pe micul contribuabil (...). Al treilea lucru din punctul nostru de vedere ar trebui să fie o modificare radicală a legii parteneriatului public-privat, care să permită dezvoltarea de investiţii în structura respectivă. Nu în ultimul rând, legea pensiilor şi nu mă refer numai la pilonul public, ci şi la celelalte componente, inclusiv aşa-numitele pensii speciale, care trebuie reglementate şi limitate la valori decente”, precizează liderul Cartel Alfa.

Sursa: www.rfi.ro

Protest la combinatul siderurgic din Galaţi

Aproximativ 700 de angajaţi ai combinatului siderurgic din Galaţi s-au adunat, marţi, în interiorul unităţii, în faţa sediului administrativ, nemulţumiţi de oferta salarială pe care o face conducerea în cadrul negocierilor Contractului Colectiv de Muncă (CCM). Potrivit purtătorului de cuvânt al unicului sindicat reprezentantiv din combinat, Sindicatul Siderurgistul AMG, Vasile Crişan, protestul a fost unul spontan, însă sindicatul înţelege nemulţumirea angajaţilor şi este decis să recurgă, pe viitor, la toate măsurile de luptă sindicale legale, dacă administraţia combinatului nu va da curs solicitărilor de majorare salarială cu 20%.

Sursa: www.romaniatv.net

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) denunta „umilirea" profesorilor: salarii mai mici decat secretarele si soferii din primarii

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) sustine ca angajatii din educatie au printre cele mai mici salarii din sistemul bugetar, in ciuda majorarilor anuntate in acest an. FSLI da intr-un comunicat exemple de profesori platiti mult mai prost decat secretarele sau soferii din primarii, care beneficiaza de salarii stabilite discretionar.

Sursa: www.hotnews.ro

Login pentru a posta comentarii
Go to top