CET condamnă ferm plângerea guvernelor maghiare și poloneze privind Directiva privind detașarea lucrătorilor

La 2 octombrie 2018, guvernul Ungariei a înaintat Curții Europene de Justiție o acțiune în anulare (în temeiul articolului 263 din TFUE) pentru a contesta revizuirea recent adoptată a Directivei privind detașarea lucrătorilor. La 3 octombrie, guvernul polonez a făcut același lucru.

Potrivit guvernului ungar, modificările incluse în noua directivă 2018/957 se opun liberei prestări a serviciilor consacrate prin tratate. Mai mult, se spune că directiva ar încălca principiile necesității și proporționalității și, în același timp, ar introduce obligații și restricții care sunt împotriva cerințelor de nediscriminare. Guvernul ungar susține, de asemenea, că extinderea regulilor de detașare în sectorul transporturilor trebuie considerată contrară tratatelor. În plus, guvernul ungar consideră că extinderea principiului "egalității de remunerare pentru aceeași muncă la același loc de muncă" cu libertatea de a presta servicii nu protejează lucrătorii detașați, ci, dimpotrivă, reprezintă un mijloc de protecționism .

CES condamnă ferm plângerea (vă rugăm să consultați declarația oficială aici ) și va face tot ce este necesar pentru a se opune acestora . Revizuirea Directivei privind detașarea lucrătorilor, adoptată la 28 iunie 2018, a reprezentat o mare realizare pentru lucrătorii europeni și pentru întreaga mișcare sindicală europeană. A fost un pas în direcția cea bună pentru a asigura condiții de tratament egal și condiții corecte de muncă și de muncă pentru lucrătorii detașați.

În prezent, CES evaluează toate mijloacele posibile pentru a contracara această acțiune în anulare.

Ne așteptăm ca Comisia și Parlamentul European să-și manifeste interesul pentru această acțiune și, prin urmare, să depună o cerere de intervenție. Acest lucru ar trebui să se întâmple în termen de șase săptămâni de la data publicării cauzei în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (în conformitate cu articolul 120 și articolul 20 alineatul (4) din Regulamentul de procedură al Curții de Justiție). Vă vom ține la curent imediat ce vom obține mai multe informații despre reacția instituțiilor UE în cauză.

În același timp, deoarece statele membre pot depune o cerere de intervenție, vă solicit să contactați cât mai curând guvernele dvs. pentru a vă stabili poziția și, în cazul în care se opun acțiunii, să solicitați intervenția acestora în procedurile judiciare.

După ce ne străduim ani de zile să realizăm o revizuire pozitivă a Directivei privind detașarea lucrătorilor, trebuie să ne asigurăm că noul text revizuit este sigur și că procesul de transpunere la nivel național continuă într-o manieră adecvată.

Ultima modificare Luni, 05 Noiembrie 2018 11:01

Descarcă ataşamente:
Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top