Federația AGROSTAR lansează un proiect european de 18 milioane de lei, pentru antreprenorii din regiunea de sud-esti

COMUNICAT DE PRESĂ

Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun și Domenii Conexe – AGROSTAR, în parteneriat cu Asociația Afaceri Comunități Oameni din România – ACOR din Galați, au lansat proiectul "Start-up business – o şansă pentru tine şi comunitatea ta!",  la Sala Panoramic a Hotelului Bulevard. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de peste 18 milioane de lei, iar durata de implementare este de 36 luni.

Obiectivul general al proiectului vizează stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă, prin formarea profesională a 620 de persoane în antreprenoriat, stagii de pratică pentru 75 de persoane în vederea dezvoltării resursei umane și încurajarea antreprenoriatului prin crearea și sprijinirea a 75 de noi afaceri cu profil nonagricol, în zona urbana din Regiunea Sud-Est.

Proiectul Start-up business – o şansă pentru tine şi comunitatea ta! este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toţi, Obiectivul tematic 8: Promovarea unor locuri de muncă durabile și de calitate și sprijinirea mobilității lucrătorilor, Obiectivul specific 3.7: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.

Proiectul de adresează persoanelor din mediul rural și urban din Regiunea Sud Est și urmărește instruirea în antreprenoriat a unui număr de 620 persoane, împărțite în următoarele sub-categoriile eligibile: 250 persoane șomere și persoane inactive și 370 persoane care au un loc de muncă. Din grupul țintă vor face parte minim 5 persoane cu dizabilități, iar 50% din grupul țintă vor fi femei.

Din total grup țintă, 75 de persoane vor putea beneficia de consiliere, mentorat și sprijin financiar în valoare de 171.652 lei (aproximativ 37.000 Euro) pentru a iniția o afacere de tip Start-up și vor fi create minim 150 de noi locuri de muncă.

“Prin implementarea acestui proiect vrem să încurajăm antreprenoriatul în regiunea Sud –Est și să contribuim cu soluții concrete la nevoile economiei din această regiune care, comparativ cu alte regiuni ale României este o regiune defavorizată, iar nevoile identificate vizează în special creșterea numărului de locuri de muncă, creșterea numărului de companii, creșterea competitivității economiei regionale prin creșterea valorii adăugate, precum și creșterea competitivității resursei umane. Soluția pe care noi o adoptăm prin intermediul acestui proiect vizează implementarea unui set de măsuri integrate care asigură un drum coerent și eficient către o afacere din domeniile de interes, conform Strategiei Naționale de Competitivitate 2014- 2020, o afacere consolidată și activă pe piața din Regiunea Sud-Est, cât și pe piața națională. Activitatea de formare tip inițiere antreprenorială, stagiile de practică pe care le vom asigura, dar și activitatea de mentorat acoperă intregul set de nevoi pe care demararea si consolidarea unui proiect antrepreneorial le generează. Totodată, datorită faptului ca femeile au o atitudine mai introvertită asupra deschiderii unui business, încurajăm participarea activă a acestora în proiectul nostru.” declară Președintele Agrostar, Niculae Ștefan.

“Atât proiectul, cât și rezultatele acestuia contribuie într-o maniera directă la îndeplinirea obiectivului general al Planului de Dezvoltare pentru Regiunea Sud Est 2014-2020 de dezvoltare durabilă și îmbunătățirea calității vieții populației, prin crearea de noi oportunități de calificare și ocupare.”, a adăugat Președintele Federației Agrostar


Persoană de contact: Carmen Hanțatuc (Manager de proiect)
Instituția: Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun și Domenii Conexe – AGROSTAR
Telefon: 021.311.15.14
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Website: http://federatiaagrostar.ro/start-up-business

Ultima modificare Joi, 04 Octombrie 2018 11:37

Login pentru a posta comentarii
Go to top